Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Május 28. 12:00, kedd | Helyi

Bővíti az erdei futópályát a NEFAG

Bővíti az erdei futópályát a NEFAG

Az új ösvény 800 méter hosszú, 4 méter széles, fakéreggel borított, ismertető táblákkal övezett, lehet rajta futni, sétálni vagy akár természetismereti órát tartani.

Személyesen is láttam és tapasztaltam annak idején (kb. egy évtizede), hogy a frissen átadott Erzsébet-ligeti „erdei tornapálya” hogyan lett néhány hét alatt az egyik legnépszerűbb városi létesítmény. Nem is csoda. A testmozgásért és a természetért lelkesedők mellett, az erdei hangulathoz nemigen szokott karcagiak előtt megnyitott, futhatóvá sőt sétálhatóvá tett liget pillanatok alatt lett és maradt máig is sokak kedvence, úgy is mint sportpálya, és úgy is mint kirándulóterep. Ezért döntött úgy az NEFAG Zrt. vezetése, hogy idei közjóléti fejlesztéseinek egy részét a tornapálya bővítésére költi. A rövidesen befejeződő fejlesztés során ötmillió forintot költöttek az új pálya elkészítésére.

- A munka most arról szólt, hogy az Erzsébet-liget még érintetlen részében kialakítottunk egy közel 800 méteres séta- és futópályát, amely szorosan illeszkedik a korábban átadott tornapályához. A (kocsányos tölgy) erdőben ösvényt alakítottunk ki, vagyis az útvonalat négy méter méter szélességben kicserjéztük, 20 centiméter mélyen lezúztuk, lehengereltük, és a végén faaprítékkal majd fakéreggel (erdei fenyő mulccsal) terítettük le – hallottuk a múlt hét végi terepbejárás során Donkó Károlytól, a NEFAG Zrt. szolnoki erdészeti igazgatójától.

A beszélgetés alatt, nem messze tőlünk egy óvodáscsoport vonult el nézelődve az erdei sétányon, igazolva az erdészek fejlesztésre vonatkozó elképzeléseit.

- Azt a lehetőséget is figyelembe vettük, hogy óvodás- és iskoláscsoportok látogatnak majd ki ide, hiszen a pálya délután sportolási célokat szolgál, délelőtt viszont tanösvényként is funkcionálhat – mutatja a még felállításra váró táblákat az igazgató. - Hat táblát fogunk elhelyezni, amiken ismertetők lesznek majd a Karcag környéki erdők világáról, a jellemző élőlényekről – vagyis így akár egy természetismereti óra anyagát is fel lehet innen építeni.

A múlt hét végén szinte már csak apróságok voltak hátra a munkákból, amelyek közül néhány kisebb beavatkozással a tornapálya régi részeit tették kényelmesebbé, ezen a héten azonban azzal is elkészül a karcagi erdészet munkacsapata. Az ünnepélyes átadás a hónap közepén várható.

KP

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.