Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Augusztus 03. 17:40, csütörtök | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

Bűnügyi felügyeletben van a kamionnal ittasan halálos balesetet okozó férfi

 Bűnügyi felügyeletben van a kamionnal ittasan halálos balesetet okozó férfi

A nyomozási bíró lakóhelyhez kötött bűnügyi felügyeletet rendelt el a vétkes sofőrrel szemben

A Szolnoki Járási Ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt indítványozta annak az örményesi tartózkodási helyű kamionsofőrnek a letartóztatását, aki halálos balesetet okozott, mert ittasan vezetett.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2023. július 31-én éjfél tájban – közepes fokú – ittas állapotban közlekedett a vontatóból és a hozzákapcsolt nyerges pótkocsiból álló járműszerelvénnyel Besenyszög és Szolnok között. Az utasülésen mellette utazott a barátnője is, aki a biztonsági övet nem használta.

A férfi ittassága miatt lesodródott az út jobb szélére, majd a vízelvezető árokba hajtva a gépjárműszerelvénnyel annak jobb oldalára borult.

A baleset során a férfi 8 napon belül gyógyuló könnyű testi sérüléseket szenvedett, míg a járműben utazó barátnője a baleset következtében elhunyt.

A járási ügyészség a bűncselekmény miatt kiszabható büntetés mértékére (2-8 évig terjedő szabadságvesztés), valamint arra figyelemmel, hogy a férfi a bűncselekmény miatt a járművezetői engedélyét, így egyúttal a munkáját is elvesztette, és az állandó lakóhelye sem Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyében van, megalapozottnak látta a szökés, elrejtőzés veszélyét, ezért indítványozta a letartóztatását.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványával egyetértett annyiban, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, azonban ennek megelőzése érdekében a büntetlen előéletű férfivel szemben elegendőnek tartotta egy enyhébb kényszerintézkedés, a lakóingatlanhoz kötött bűnügyi felügyelet elrendelését is.

A bíróság döntését az ügyészség, a gyanúsított és a védője is tudomásul vette, így az végleges.

A Jász-Nagykun-Szolnok-Vármegyei Rendőr-főkapitányság korábban az alábbi linken elérhető tájékoztatást adta az ügyben:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/helyi-hirek/hirek-jasz-nagykun-szolnok-varmegyebol-144

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.