Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2023. Május 30. 05:01, kedd | Helyi

CSIGABIGA PALOTA MESEMONDÓ VERSENY

 CSIGABIGA PALOTA MESEMONDÓ VERSENY

Szabó Péterné gyermek-könyvtárossal beszélgettünk egy gyönyörű háttér előtt, hiszen hamarosan kezdődik a Csigabiga palota mesemondó verseny, ahol a legkisebbek kezdenek.

- Nagyon nagy hagyománya van szerintem a városban ennek a városi mesemondó versenynek, ami a Csigabiga palota elnevezést kapta. Általában nincs tartalmi meghatározás, hogy ki milyen mesét mond, egyszerűen csak kedvenc mesékkel szoktak jönni a gyerekek. Ebben az évben azonban pontosan azért, mert már annyira várjuk a jó időt, a tavaszt, hogy már a kiírásban is megfogalmaztuk, hogy leginkább tavaszváró meséket szeretnénk. A mottója ennek a versenynek most a Meddig ér a rigófütty? - Kányádi Sándor egyik meséjének a címe, hiszen Kányádi Sándorra is emlékeztünk, aki öt éve hunyt el - sorolta a szakember. A verseny három napon át tart, három korosztályban.

- Újdonság az, hogy óvodások ezen a versenyen eddig még nem szerepeltek, most viszont az óvó nénik kérésére sok ügyes gyerek áll majd a színpadra.
- A díszlet azért segíti őket, a tanító nénik, óvó nénik is itt vannak az első sorban, hogyha véletlen valaki túlizgulja, esetleg megáll, akkor tudnak neki segíteni.
- Szeretjük ezt a termet, a gyerekek is szeretik ezt a kis színpadot, mert mégsem egy olyan magas, mintha a Dérynébe kellene felállni a színpadra. Ezt a színpadot örömmel veszik birtokba, általában előtte ki is lehet próbálni. Egyébként ezek a gyerekek az a generáció, akik mindenféle izgalom nélkül állnak fel a dobogóra, nem zavarja őket a mikrofon, ez a korosztály még bátran mesél. Sokszor még kicsit túl is játszva, de attól lesz igazán egyedi a mese, hogy élvezi a gyerek, amit mond - fogalmazott a könyvtáros, aki szólt a zsűriről is.

- Mind a három nap más zsűritagok vannak. Az első, második osztályosokkal kezdjük, itt Kiss Ferencné a zsűri elnöke, aki a Kováts Mihály tagintézményben volt tanítónő, Fülöp Ilona a kolléganőm és Nagyné Pusztai Tünde óvodapedagógus a zsűri tagja. Az óvodásoknál Szarka Lászlóné nyugdíjas óvodavezető lesz a zsűriben, Koszta Anita és jómagam, Fülöp Ilona többször is fog zsűrizni és az óvodásoknál itt lesz Ferenczi Péterné, a református iskola tanítója is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.