Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. December 16. 08:59, vasárnap | Helyi
Forrás: police.hu kép: Karcag TV

Havas, csúszós utak - fokozott figyelemmel közlekedjenek!

 Havas, csúszós utak - fokozott figyelemmel közlekedjenek!

A gyalogosok észlelése esős, illetve havas időben nehezebb, ezért kérjük, hogy a gyalogos-átkelőhelyeknél vezessenek lassabban, körültekintőbben!

A várható csapadékos időjárás miatt felhívjuk a gépkocsivezetők figyelmét arra, hogy közlekedésük során legyenek tekintettel a korlátozott látási viszonyokra, valamint a csúszós utakra, és a szokásosnál is jóval óvatosabban közlekedjenek! Járműveik sebességét mérsékeljék úgy, hogy biztonságosan tudjanak közlekedni, és autójuk megcsúszását még korrigálni tudják!

Vezetés közben célszerű a kormányt két kézzel fogni, a könnyebb manőverezés érdekében. A havas, jeges, nedves úton javasolt a nagyobb követési távolság tartása, amely a sebességtől függően akár a normál sebesség háromszorosa vagy ötszöröse is lehet, tekintve, hogy a tapadási tényező csökkenése miatt a féktávolság rendkívüli mértékben megnő. Ilyenkor érdemes a kialakult forgalom dinamizmusát követni és az előzést kerülni.

A gyalogosok észlelése esős, illetve havas időben nehezebb, ezért kérjük, hogy a gyalogos-átkelőhelyeknél vezessenek lassabban, körültekintőbben!

És ne feledjék azt sem, hogy a szélvédők tisztántartása és párátlanítása alapvető fontosságú a biztonságos közlekedés érdekében! Ezzel kapcsolatos hasznos tanácsok az ORFK-OBB honlapján megtalálhatóak.

...hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.