Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Március 28. 16:47, kedd | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem

Ismét bebizonyosodott a szén-monoxid érzékelő hasznossága

 Ismét bebizonyosodott a szén-monoxid érzékelő hasznossága

Ezúttal Törökszentmiklóson jelzett a készülék.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő hétfő este Törökszentmiklóson, egy Kossuth Lajos utcai, negyedik emeleti lakásban. A készülék figyelmeztetésére a lakó időben lekapcsolta a fürdőszobában a vízmelegítőt.

A törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók mérése a jelzéskori állapotok visszaállítását követően kiugróan magas szén-monoxid-koncentrációt mutatott ki a fürdőszobában. Az egység az ugyanerre a kéményre kötött, harmadik emeleti lakás fürdőszobájában is méréseket végzett, és ott is megemelkedett szén-monoxid-koncentrációt mért, ezért értesítette a gázszolgáltatót.

A tűzoltók megállapítása szerint nem feltétlenül a gázkészülékek meghibásodása, hanem az erős szél is okozhatta a szén-monoxid lakásba történő visszaáramlását, ezért is hasznos, ha a nyílt égésterű berendezésekkel ellátott ingatlanokban van érzékelő, amely rendkívüli időjárási körülmények esetén is jelzi a bajt!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.