Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2023. Július 16. 11:21, vasárnap | Helyi
Forrás: Tiszafüred Város Önkormányzata

Megszépült a tiszafüredi vasútállomás és környezete

 Megszépült a tiszafüredi vasútállomás és környezete

Befejeződött a tiszafüredi vasútállomás és környezetének megszépítése.

Péntek délelőtt vágta át a rendbe tett vasútállomás szalagját Hadnagy Attila, a MÁV Zrt. debreceni pályavasúti igazgatóságának vezetője, F. Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője, Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke és Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere.

Tiszafüred Város Önkormányzata és a MÁV Zrt. együttműködésében 2020 tavaszától kezdődően több üzemben zajlottak a munkálatok, amelyekben a tiszafüredi diákok is segédkeztek. A 4 éves együttműködés alatt ütemezetten, évi 20-30 millió Ft-ot fordított a MÁV az állomás szépítésére.
- 2020-ban komfortosabb lett az utazóközönséget kiszolgáló vizes helyiségcsoport, ami a felvételi épületben kapott helyet. A vizesblokkok régi épületének elbontásának köszönhetően több kerékpártárolót lehetett létesíteni.

- 2021-ben Tiszafüred önkormányzata a váróterem karbantartási munkáit végezte el a MÁV Zrt. felügyelete mellett. A MÁV Zrt. az emeleten az utazószemélyzet részére pihenőhelyiségeket alakított ki. A forgalmi személyzet helyiségeiben új vizesblokk és teakonyha került kialakításra, továbbá a forgalmi irodában klímaberendezést is telepítettek.

- Az állomásépület homlokzatának rendbetétele a MÁV Zrt. üzemeltetési forrásainak felhasználásával a homlokzati nyílászárók cseréjével kezdődött, majd homlokzati vakolat javításával és színezésével, valamint az épület körüli térburkolatok helyreállításával nyerte el mostani látképét.

- Az állomás díszparkjában álló gőzmozdony is megszépült, a felújítását a tiszafüredi Hámori András Szakközép- és Szakiskola diákjainak köszönhetjük.
- A munkálatok utolsó mozzanataként idén az önkormányzat a mozdony körüli területrendezést, növénytelepítést, a kültéri padok kihelyezését és a járófelületek kialakítását végezte el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

MÉLTÓSÁG MEZEJE

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegek, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma.

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 14:30, kedd | Helyi

ÉBREDEZIK A TISZA-TÓ

Ébredezik a Tisza- tó. Az áprilisi, váratlanul jó időben több ezren keresték fel az ország egyik legdinamikusabban fejlődő idegenforgalmi célpontját. A hónap közepe visszavetette ugyan a forgalmat, de az igazi szezon most kezdődik.