Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2023. Június 26. 20:29, hétfő | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem

Több száz érdeklődő a Múzeumok Éjszakáján

 Több száz érdeklődő a Múzeumok Éjszakáján

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Polgári Védelmi Szövetség idén is csatlakozott a Múzeumok Éjszakájához.

Június 24-én több száz érdeklődő látogatott el a Légoltalomtól a katasztrófavédelemig című kiállítást megtekinteni.

A tárlat a MÁV egykori szolnoki légoltalmi óvóhelyén található, amelyet 1960-ban azzal a célzattal adtak át, hogy egy fegyveres konfliktus esetén innen lehessen irányítani a szolnoki vasútállomás működését. Ennek érdekében a vasbetonból épített létesítmény fala két méter széles, teteje pedig három méter vastag. Az épület hermetikusan zárható, saját áram- és ivóvíz-ellátással, mentesítő helyiséggel rendelkezik a pihenőkön és készletraktárakon túl. Szerencsére az óvóhely képességeire soha nem volt szükség, csupán gyakorlatokat tartottak benne működése során.

A Múzeumok Éjszakáján az érdeklődők tárlatvezetők segítségével ismerhették meg nem csak a hely múltját, hanem a hazai polgári védelem és légoltalom történetét. A látogatókat mindezek mellett a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság tűzvédelmi teszttel és gyermek-védőruhákkal várta. Rajta kívül a katasztrófavédelmi mobil labor gépjárművét, valamint az azon elhelyezett eszközöket és felszereléseket ismerhették meg a kíváncsiskodók.

Fotó: JNSZ VMKI

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 09:13, szerda | Helyi

TOBORZÁS JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrök 13 településen, 18 helyszínen várták ezen a héten is a határvadászképzés iránt érdeklődőket.

2024. Május 08. 07:00, szerda | Helyi

BALTÁVAL TÁMADT SZOMSZÉDJÁRA

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta egy 71 éves törökszentmiklósi férfi letartóztatását,

2024. Május 07. 17:25, kedd | Helyi

Kiskorúakat rabolt ki este, másnap hajnalban már őrizetbe vették majd le is tartóztatták

Tiszafüredi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt indítványozta annak a vármegyei kisközségben lakó 19 éves férfinak a letartóztatását, aki 2 kiskorútól – őket veréssel fenyegetve – csikart ki készpénzt.

2024. Május 07. 16:00, kedd | Helyi

KUTYÁS MAJÁLIS TISZAFÜREDEN

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megszervezték a Kutyás majálist a tiszafüredi Mancsos Pancsolóban. Az esemény ezúttal is sokféle érdekes programot tartogatott a résztvevőknek.