Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Május 19. 05:02, péntek | Helyi

VÉDIK A DINNYEPALÁNTÁKAT A FAGY ELLEN

 VÉDIK A DINNYEPALÁNTÁKAT A FAGY ELLEN

Itt a május közepe és a jó idő. A gazdák nem bízzák a véletlenre a gondosan elpalántált dinnyét. Az mondják az elkövetkező napokban nem kizárt, hogy fagy lehet a földjeiken.

Az éghajlatváltozás szerte a világon növeli a mezőgazdasági termesztés kockázatát, Európában többek közt mind gyakoribbak a tavaszi fagykárok, mert az enyhe telek után hamarabb virágzó kultúrákat ér a lehűlés.

Többféle módszerrel lehet kivédeni a tavaszi fagyot, az egyik lehetőség az ültetvények takarása agrotextillel.

Ez a fegyverneki gazda minden évben gondosan letakarja a szántóföldi palántákat is. Mint mondja ez megvédi az estleges fagytól a növényt és így nagyobb termésre számíthat és legalább fagykár lehetőségét kizárhatja.

-A fagyveszélyt sejtve még este a növényre takarjuk, széleit földdel rögzítjük, 1-2 0C hideg ellen biztos védelmet nyújt. Maga a fólia könnyű 1,7-1,9 g/m2, vagyis a növényt nem töri, nem nyomja össze. Fagyveszély elmúltával összehajtható, gondos tárolással több éven keresztül is megőrizhető és használható. Fagyveszély esetén a leggyorsabban kivitelezhető megoldás-tudtuk meg Huber István gazdától.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.