Városlista
2018. december 15, szombat - Valér

Hírek

2018. Szeptember 21. 15:34, péntek | Helyi

20 éves a karcagi Kazah Konzulátus

20 éves a karcagi Kazah Konzulátus

A IV. Kunok Világtalálkozója keretében a 20 éve megnyitott Tiszteletbeli Kazah Konzulátust ünnepelték Karcagon.

A külképviselet érdeme a két ország közti kulturális és gazdasági kapcsolatok 1998-as feltámasztása és szorosabbra fűzése. Az elért eredmények ellenére a konzulátust a második Gyurcsány kormány megszüntette, majd 2010-ben a nemzeti kormány nyitotta újra. A 20 éves jubileumon Varga Mihály elmondta, hogy a két ország továbbra is fontos partnere egymásnak, Karcag pedig sokat tesz azért, hogy a civil diplomácia még erősebb legyen.

- Magyarország és Kazahsztán stratégiai partnere lett egymásnak, a személyes vezetők között nagyon jó kapcsolat van. A türk népek találkozóján ott vagyunk az asztal mellett, hiszen képviseljük azokat a türk gyökereinket, amik nem csak a kun, kipcsák hanem a magyar népben is megvannak és hát természetesen a kulturális, gazdasági, politikai kapcsolataink is egyre szorosabbak, egyre több olyan pont van ahol tudjuk egymás segíteni és támogatni. Ennek köszönhető az, hogy többek között a kereskedelmi kapcsolatunk 2017-re 200 százalékkal növekedett meg, nagyon bízom benne, hogy ez a tendencia folytatódni is fog. - fogalmazott Varga Mihály pénzügyminiszter

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 15. 08:41, szombat | Helyi

FOGYASZTÓI TUDATOSSÁGRA NEVEL A REFI

A Karcagi Nagykun Református Általános Iskola elnyerte az Innovációs és Technológiai Minisztérium által pályázat útján meghirdetett Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet.

2018. December 15. 08:39, szombat | Helyi

BARTHA JÚLIA KÖNYVBEMUTATÓJA

A Csokonai Könyvtárban mutatták be Bartha Júlia: Keleti örökség a Nagykunság népi kultúrájában monográfiáját.

2018. December 14. 19:03, péntek | Helyi

Ciprusra is utazhatunk Debrecenből

Az utasok számának jelentős növekedésére számít 2019-ben a Wizz Air a debreceni repülőtéren