Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Január 06. 14:40, csütörtök | PR
Forrás: (X)

3 ok, amiért most érdemes meglépni az ablakcserét

3 ok, amiért most érdemes meglépni az ablakcserét

Az ablakcsere sokat dob egy ingatlan értékén, arról nem beszélve, hogy a régi ablakok cseréje hosszú távon a pénztárcádnak is igen kedvező. Van három nyomós érvünk, amiért érdemes nem halogatni tovább az ablakcserét.

Az elavult, szigetelés nélküli régi házak és lakások rendkívül komoly hőveszteséget produkálnak, ami hosszú távon nem csak a családi kasszát terheli egyre jobban, de az ilyen lakóépületek környezeti terhelése is jelentős. Hosszú távon mindenképpen megéri elvégezni az ablakcserét, de most van három olyan ok, ami különösen indokolttá teszi, hogy végezzük el ezt a korszerűsítést az otthonunkon.

Még elérhetőek az állami támogatások

A tavaly életbe lépett állami támogatások segítségével akár féláron végezhetjük el az ablakcserét, ami óriási segítség. A támogatás 50-50%-ban szól a munkadíjra és az anyagköltségre, így lehetőségünk van szakember segítségével elvégeztetni az ablakcserét és olyan minőségű nyílászárókat vásárolni, amik egyébként nem férnének bele a családi költségvetésbe.

Az további hatalmas segítség, hogy az ablakcserét támogatott hitelből is el lehet végezni, így az önerőt is kedvező kondíciók mellett tudjuk kifizetni, akkor is, ha éppen nincs annyi félretett pénzünk.

Emelkedő energiaárak

Amellett, hogy az állami támogatások vonzó megoldást kínálnak a finanszírozásra, van egy szintén jelentős motiváció, hogy elkezdjük végre szervezni a lakás korszerűsítését és ez nem más, mint a világviszonylatban elképesztő módon megdrágult energiahordozók.

Egyelőre még nem érezzük közvetlenül a bőrünkön a gázáremelést, ám ez valószínűleg sajnos nem várat sokáig magára és a jövőben jelentősen többe fog kerülni egy lakás fűtése. A megfelelő szigeteléssel és korszerű ablakcserével azonban akár 30-50%-kal is csökkenthető egy átlagos lakás hővesztesége. Ez pedig majdnem ugyanilyen arányú megtakarításokkal jár.

Tavaszi akciók

Az ablakcsere aktualitását most az adja, hogy sok kereskedő év elején hirdet meg komolyabb kedvezményeket, hogy beindítsa az építkezési és felújítási szezont, így most több helyen kedvezményesebben juthatunk hozzá az anyagokhoz. Mivel az időjárás jóval melegebb az ilyenkor szokásosnál, a beépítésektől sem kell félni, így bátran megvásárolhatjuk az ablakcseréhez szükséges nyílászárókat akár most. A gyártási időt rászámolva a legideálisabb időpontban fognak érkezni az új ablakok, hogy a tavaszt már egy hőtakarékos otthonban kezdhessük meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről