Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Április 21. 08:39, péntek | PR
Forrás: (x)

3 tipp az autógumik szakszerű tárolásához

3 tipp az autógumik szakszerű tárolásához

Amikor elérkezik az ideje, hogy lecseréljük aktuális abroncsainkat és feltegyük autónkra az új garnitúrát, fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk a nem használt autógumik helyes tárolására.

Annak érdekében, hogy azok a következő szezon során is alkalmasak legyenek a biztonságos közlekedésre, mindenképp érdemes megfogadni néhány hasznos tanácsot.

Cikkünkben Mezey Tamást, az Autógumi Pláza Webshop társtulajdonosát kérdeztük, hogyan kell szakszerűen tárolni abroncsainkat.

„A szakszerű autógumi tárolás első lépése, hogy megjelöljük az abroncsokon a gépjárművön elfoglalt helyüket. Amikor legközelebb újra használatba állítjuk majd őket, tudni fogjuk, hogy hol voltak és hova kell őket visszarakni – az abroncsok ugyanis ennek megfelelően kopnak. Ezért érdemes egy krétával írjuk fel az adott autógumi belső oldalára vagy futófelületére a BE (bal első), JE (jobb első), BH (bal hátsó) vagy JH (jobb hátsó) jelölést.”

„A következő lépés megvizsgálni, hogy az abroncsok tárolására szolgáló hely megfelel-e az elvárásoknak. Amire mindenképp figyelni kell választáskor, hogy az adott raktár védett legyen a napfénytől, jól szellőzzön, és a hőmérséklet alacsony (lehetőleg 5-25 Celsius fok között) legyen.

Sokan be szokták rakni az autógumikat egy zsákba vagy nejlonba, hogy óvják a portól. A penészedés azonban nagyobb kárt szokott okozni az abroncsoknak. Ide sorolható többek között, hogy csökken a tapadásuk, rosszabb teljesítményt nyújtanak vezetés közben – ezáltal megnő a jármű üzemanyag fogyasztása -, valamint lerövidül a gumik élettartama. Így ezt a mozzanatot ajánlott inkább hanyagolni.”

„Végezetül, ami az abroncsok elhelyezésének pozícióját illeti: aranyszabály, hogy a felnin lévő gumikat mindig egymásra téve vagy felakasztva, míg leszerelt állapotban kizárólag állítva tároljuk. Előbbieket az előírt nyomásra fújjuk fel raktározás előtt, míg utóbbiakat 1-2 havonta forgassuk el 90 fokkal. Így mindegyik esetben elkerülhető az autógumik deformációja.”

Címkék: abroncs, autógumi, gumi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről