Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Május 05. 08:02, csütörtök | Helyi

4 éves a Kumánia

4 éves a Kumánia

A négyéves fürdőt és szállodát is szeretnék bővíteni

Szombaton még csak a negyedik születésnapját ünnepelte a Kumánia Kisújszálláson, de már hat díjjal és minősítéssel büszkélkedhet. A fürdőt megszerették a helyiek és már vannak visszajáró vendégeik a Dunántúlról is. A vendégek szerint már a pályák melle csak egy konditerem hiányzik a strandról.

- Tősgyökeres kisújszállási vagyok. Nem is vágyok innen el. Itt nagyon jó a csend, a nyugalom, gyönyörű itt minden. Nincs olyan hét, hogy egyszer-kétszer ne jöjjek ki. Szeretek fecsegni is, mindig találok valakit akivel beszélgethetek. Most is egy régi kisújszállásival találkoztam. Én mind a fürdő mind a négy születésnapján itt voltam. Büszke vagyok rá - mondja mosolyogva. A gyógyvíz a vállamra nagyon jó, meg nem gyógyítja a kopást, meszesedést, de szinten tartja - mondta Jónás Károlyné, aki az uszoda partjáról nézte a műsort Sándor Margittal, aki 28 év után költözött vissza Kisújszállásra.


- Amikor Székesfehérváron döntenem kellett, nem volt kérdés, hogy hazajövök. Kisújszállás a szülővárosom, nem is akartam máshová költözni. Míg messze laktam, akkor is ha évente hazajöttem, mindig kijöttem a fürdőbe. Sportos életet élek, nekem minden szempontból megfelelő a fürdő, szeretek úszni. A nyugodt, kulturált körülmények, a kezelési lehetőségek és a gyógyvíz nagyon vonzó számomra. Sportolni is lehet és azok a rendezvények, amelyek itt vannak, azok a város népszerűségét is növelik. Egy hónapja jöttem vissza. Elmondhatom, engem sokan megismernek, nekem sok arc megváltozott. Amikor megszólítanak kiderül, régen egy helyen dolgoztunk, így már tudunk is beszélgetni - sorolja Margit, aki nagyon örül annak, hogy a szállodák versenyében a Kumánia a harmadik lett.

- Én Fehérváron is szavaztam rá, mindig figyelemmel kísértem az életét. Nekem már csak néhány kinti fitneszgép hiányzik, mert aki igazából sportolni szeret az nemcsak a vízi, hanem a szárazföldi sportokat is tudná itt gyakorolni.

Fehérvári Alfréd és felesége, valamint Borsodi László és felesége is visszatérő vendégek a Kumániában.

- Most csak pár napra érkeztünk, van, amikor 12-14 fővel jövünk. Gazdasági kötődésünk van Kisújszálláshoz a cégünk révén, de szeretünk a fürdőbe is járni - mondja Borsodi László. - Nekem a gyógyvize nagyon bejött. Hasonló az összetétele a berekihez és a hajdúszoboszlóihoz. Én ezt a gyógyvizet szeretem, pedig környékünkön ott van Hévíz, Sárvár, én mégis inkább ezt választom. Amíg nem volt szálloda, addig Berekfürdőben szálltunk meg.

- Ott törzsvendégek voltunk. Már 2001 óta járunk erre a vidékre. A szálloda mondhatni hiánypótló volt a városban - állítják mindannyian. Az is kiderül lassan többet tudnak Kisújszállásról, mint a helyiek.

- Nagyon érdeklődőek vagyunk, a kun hagyományokat is megismertük már. Voltunk egy helyi kovácsműhelyben és egy középkori műhelyben is Pádár Gyulánál, láttuk hogyan készülnek a páncélingek, kardok. Mindig találunk valami érdekességet, amit felkereshetünk - mondja Fehérvári Alfrédné, akivel a többiek egyetértenek abban, hogy a sportolóknak egy konditerem jól jönne még ide.

Kecze István polgármester a születésnapi ünnepségen megköszönte a dolgozók munkáját, amellyel a szezonnyitásra felkészítették a fürdőt.

- Rendkívül jó döntés volt a képviselő-testület részéről megépíteni a szállodát és bővíteni a fürdőt. Négy év óta rengeteg vendéget fogadott a szálloda, az ifjúsági szálláshely és a gyógyfürdő is. Már sok a visszatérő vendégünk is. Az önkormányzat újabb fejlesztést készít elő, külső medencéket szeretnénk még építeni, a szállodát és az ifjúsági szálláshelyet is bővítenénk. Most már kevesebb a pályázati lehetőség lesz, jórészt önerőből kell ezt megvalósítani - sorolta a városvezető.

A születésnapi torta felvágása, szétosztása és elfogyasztása után, a fürdő területén elkezdődött az egész napos "4 éves a Kumánia" címmel rendezett program, melyet a helyi Mellofon Fúvósegyüttes - vezényelt Szálkai János karnagy - és a Kisújszállási Mazsorett Csoport fellépése nyitott meg. A nap során a színpadon volt még Aikido és néptáncbemutató, felléptek a Dolce Dance tánciskola tagjai is. Este Oláh Gergő, majd a Bob-Bon együttes koncertje következett. Ezen a születésnapon fél áron lehetett strandolni, s a műsorszámok között diszkózene szólt DJ Balázs István és DJ Hegedűs Istvánnal. A színpad mellett a karitatív önkéntesek kisújszállási csoportjának tagjai egészségmérést (vérnyomás, vércukor, koleszterinszint) végeztek és hasznos egészségügyi tanácsokkal látták el a fürdőző és a szálloda vendégeket. A gyerekeket ezen a napon ugrálóvár és kézműves foglalkozások várták, de volt még airsoft és modellező hajóbemutató is a csónakázó tónál.

Címkék: hotel kumánia

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:00, szerda | Helyi

TÁRGYALÁSSAL FOLYTATÓDIK AZ ÜGY

Ritkaságszámba menő döntés született a Szolnoki Törvényszéken:

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

FEGYELMEZETLEN LÉLEKGYÓGYÁSZOK

A NAV munkatársai azokat az internetes szolgáltatókat szűrték ki, akik gyaníthatóan bejelentés nélkül, kontárként végzik tevékenységüket, illetve, akik a számla-, és nyugtaadást elmulasztják.

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.