Városlista
2018. november 15, csütörtök - Albert, Lipót

Hírek

2018. Július 11. 20:07, szerda | Helyi
Forrás: KARCAG TV

45 ÉVES JUBILEUM

45 ÉVES JUBILEUM

45 éves születésnapját ünnepelte a Karcagi Egyetértés Nyugdíjas Vasutas Klub.

A megjelent helyi társklubokat valamint a vasutas klubok tagjait Schermann-né Kása Erzsébet klubvezető, és Dobos László városunk polgármestere köszöntötte.

45 éves születésnapját ünnepelte a Karcagi Egyetértés Nyugdíjas Vasutas Klub. A megjelent helyi társklubokat valamint a vasutas klubok tagjait, akik az ország számos helyéről érkeztek, valamint a 86 egyetértéses tagot Schermann-né Kása Erzsébet klubvezető köszöntötte, majd felidézte az elmúlt 45 évet. Ebből 19 már az ő nevéhez kötődik, s az is kiderült, hogy a vasutas nyugdíjasok minden évben számos helyre kirándulnak és fedezik fel hazánk szép tájait, ismerkednek meg helyi szokásokkal, hagyományokkal, de rendszeresek a karcagi klubtalálkozók is.


A jeles évfordulóhoz gratulált Dobos László polgármester is, aki hasonlóan tartalmas programokat kívánt a következő évekre is a klubtagoknak. A Vasutas Nyugdíjasklubok Országos Szövetsége alelnöke és a szolnoki VOKE Csomóponti Művelődési Központ vezetője is köszöntötte a karcagiakat. Kovács Imréné Erzsike néni szavalata után szolnoki művészek adtak műsort. A Szolnoki MÁV Férfikórust Juhászné Zsákai Katalin karnagy - aki szintén karcagi, s vasutas családban is nőtt fel, nyolc évig lakott szüleivel a a vasútállomás épületében lévő szolgálati lakásban - vezénylete. A férfikórus erre az alkalomra kiegészült a Bartók Béla Kamarakórus hölgy tagjaival, s így adtak csodálatos hangversenyt az ünneplőknek és a vendégeknek.

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 14. 19:10, szerda | Helyi

Új munkahelyek Tiszaörsön

2018. November 14. 19:09, szerda | Helyi

VÁROSUNKBÓL ÉS TÉRSGÜNKBŐL IS PÁLYÁZHATNAK

A Fűts okosan! kampány célja, hogy az emberek lehetőleg kerüljék el a nem megfelelő tüzelőanyagok használatát, mert az egészségre és a környezetre is ártalmas

2018. November 14. 19:09, szerda | Helyi

BEFEJEZŐDÖTT A NAPRAFORGÓ BETAKARÍTÁSA IS

Befejeződött napraforgó betakarítása a karcagi határban. Van ahol már a tarlószántást végzik. A vénasszonyok nyara a betakarítás szempontjából megfelelő, de szükséges a csapadék a búza elvetéséhez.

2018. November 14. 19:07, szerda | Helyi

FOLYAMATOSAN FEJLŐDIK BEREKFÜRDŐ IS

Az elmúlt időszakban több beruházás befejeződött Berekfürdőben. A TOP beruházásoknak köszönhetően jelentős mértékben fejlődik a település.