Városlista
2019. február 24, vasárnap - Mátyás

Hírek

2018. Július 11. 20:07, szerda | Helyi
Forrás: KARCAG TV

45 ÉVES JUBILEUM

45 ÉVES JUBILEUM

45 éves születésnapját ünnepelte a Karcagi Egyetértés Nyugdíjas Vasutas Klub.

A megjelent helyi társklubokat valamint a vasutas klubok tagjait Schermann-né Kása Erzsébet klubvezető, és Dobos László városunk polgármestere köszöntötte.

45 éves születésnapját ünnepelte a Karcagi Egyetértés Nyugdíjas Vasutas Klub. A megjelent helyi társklubokat valamint a vasutas klubok tagjait, akik az ország számos helyéről érkeztek, valamint a 86 egyetértéses tagot Schermann-né Kása Erzsébet klubvezető köszöntötte, majd felidézte az elmúlt 45 évet. Ebből 19 már az ő nevéhez kötődik, s az is kiderült, hogy a vasutas nyugdíjasok minden évben számos helyre kirándulnak és fedezik fel hazánk szép tájait, ismerkednek meg helyi szokásokkal, hagyományokkal, de rendszeresek a karcagi klubtalálkozók is.


A jeles évfordulóhoz gratulált Dobos László polgármester is, aki hasonlóan tartalmas programokat kívánt a következő évekre is a klubtagoknak. A Vasutas Nyugdíjasklubok Országos Szövetsége alelnöke és a szolnoki VOKE Csomóponti Művelődési Központ vezetője is köszöntötte a karcagiakat. Kovács Imréné Erzsike néni szavalata után szolnoki művészek adtak műsort. A Szolnoki MÁV Férfikórust Juhászné Zsákai Katalin karnagy - aki szintén karcagi, s vasutas családban is nőtt fel, nyolc évig lakott szüleivel a a vasútállomás épületében lévő szolgálati lakásban - vezénylete. A férfikórus erre az alkalomra kiegészült a Bartók Béla Kamarakórus hölgy tagjaival, s így adtak csodálatos hangversenyt az ünneplőknek és a vendégeknek.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 23. 18:33, szombat | Helyi

ÚJ ISKOLABUSZ TOMAJMONOSTORÁN

- Az iskolában közel 100, az óvodában pedig közel 20-25 bejáró gyereket szállítunk a környező településekről és ennek a szállítását nem lehet a volán járatokkal megoldani.

2019. Február 23. 10:35, szombat | Helyi

Védelem és biztonságpolitika

A biztonságpolitikai esték vendége volt február 20-án a Déryné Kulturális Központban dr. Demkó Attila védelem és biztonságpolitikai szakértő a 20 éves magyar NATO tagságról szólt.

2019. Február 22. 20:19, péntek | Helyi

TAGGYŰLÉS A SORSTÁRSAK HÁZÁBAN

A Sorstársak Házában tartotta február 8-án taggyűlését az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület Karcagi Szervezete.

2019. Február 22. 20:14, péntek | Helyi

KÖZMUNKA PROGRAM KUNMADARASON

Guba László Kunmadaras község polgármestere arról számolt be televíziónknak, hogy milyen a településen folyó közmunkaprogram, amely mintegy 153 főt foglalkoztat.