Városlista
2018. szeptember 23, vasárnap - Tekla

Hírek

2018. Július 11. 20:07, szerda | Helyi
Forrás: KARCAG TV

45 ÉVES JUBILEUM

45 ÉVES JUBILEUM

45 éves születésnapját ünnepelte a Karcagi Egyetértés Nyugdíjas Vasutas Klub.

A megjelent helyi társklubokat valamint a vasutas klubok tagjait Schermann-né Kása Erzsébet klubvezető, és Dobos László városunk polgármestere köszöntötte.

45 éves születésnapját ünnepelte a Karcagi Egyetértés Nyugdíjas Vasutas Klub. A megjelent helyi társklubokat valamint a vasutas klubok tagjait, akik az ország számos helyéről érkeztek, valamint a 86 egyetértéses tagot Schermann-né Kása Erzsébet klubvezető köszöntötte, majd felidézte az elmúlt 45 évet. Ebből 19 már az ő nevéhez kötődik, s az is kiderült, hogy a vasutas nyugdíjasok minden évben számos helyre kirándulnak és fedezik fel hazánk szép tájait, ismerkednek meg helyi szokásokkal, hagyományokkal, de rendszeresek a karcagi klubtalálkozók is.


A jeles évfordulóhoz gratulált Dobos László polgármester is, aki hasonlóan tartalmas programokat kívánt a következő évekre is a klubtagoknak. A Vasutas Nyugdíjasklubok Országos Szövetsége alelnöke és a szolnoki VOKE Csomóponti Művelődési Központ vezetője is köszöntötte a karcagiakat. Kovács Imréné Erzsike néni szavalata után szolnoki művészek adtak műsort. A Szolnoki MÁV Férfikórust Juhászné Zsákai Katalin karnagy - aki szintén karcagi, s vasutas családban is nőtt fel, nyolc évig lakott szüleivel a a vasútállomás épületében lévő szolgálati lakásban - vezénylete. A férfikórus erre az alkalomra kiegészült a Bartók Béla Kamarakórus hölgy tagjaival, s így adtak csodálatos hangversenyt az ünneplőknek és a vendégeknek.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 23. 18:38, vasárnap | Helyi

Szántóverseny

Fotógalériával

2018. Szeptember 22. 14:12, szombat | Helyi

IV. Kun Világtalálkozó

A Nagykunság fővárosában, Karcagon találkoztak a kunok a Kun hagyományok napján. A IV. Kun Világtalálkozó keretében megszervezett rendezvényen a hagyományőrzés és a lovassportok kapták a főszerepet.

2018. Szeptember 21. 15:34, péntek | Helyi

20 éves a karcagi Kazah Konzulátus

A IV. Kunok Világtalálkozója keretében a 20 éve megnyitott Tiszteletbeli Kazah Konzulátust ünnepelték Karcagon.

2018. Szeptember 20. 14:17, csütörtök | Helyi

12,5 kilométeren újult meg...

A ma átadott útszakasszal nemcsak a közlekedés vált biztonságosabbá, de megyénk gazdasága szempontjából is nagyon fonto