Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2017. November 10. 19:51, péntek | Helyi

50 éves évforduló

50 éves évforduló

A karcagi Kátai Gábor Kórház fennállásának 50. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen volt szerencsém ma délután köszönteni a egészségügyi intézmény egykori és jelenlegi orvosait, ápolóit munkatársait.

A karcagi Kátai Gábor Kórház fennállásának 50. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen volt szerencsém ma délután köszönteni a egészségügyi intézmény egykori és jelenlegi orvosait, ápolóit munkatársait. "Nemesíteni, jobbítani az emberi életet" - vallotta a kórház névadója, s tudom, hogy akik ma is e falak között dolgoznak, viszik tovább Kátai Gábor szellemiségét.

Azzal is tisztában vagyok, hogy nem könnyű örökség ez, ezért minden tiszteletem azoké, akik beteg, ellátásra szoruló embertársainkon segítenek, életeket mentenek nap mint nap.


A kórház vezetése e jubileumi ünnepségen elismerte egykori és jelenlegi kollégáinak kiemelkedő munkáját, melyhez mindannyiuknak szívből gratulálok!


Az egészségügyi intézmény egyébként 2010-2017. között 4 milliárd forint pályázati forrásból 3,4 milliárdra pályázott sikeresen, 600 millió forintnyi összegű kérelem még elbírálásra vár.

A folyamatban lévők infrastrukturális, eszköz fejlesztést célzó, valamint a kórház humán erőforrás ellátottságát javító pályázatokat takarnak. Az elbírálás alatt álló pályázatok járóbeteg szakellátás, betegbiztonság növelést és orvostechnikai infrastruktúra fejlesztést céloznak meg Karcag mellett Kunhegyesen. Emellett egészségfejlesztési iroda létrehozása is tervben van Karcag, Kenderes, Kisújszállás, Berekfürdő és Kunmadaras együttműködésében.

írta Kovács Sándor facebook oldalán

Címkék: kovács sándor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 14:30, kedd | Helyi

ÉBREDEZIK A TISZA-TÓ

Ébredezik a Tisza- tó. Az áprilisi, váratlanul jó időben több ezren keresték fel az ország egyik legdinamikusabban fejlődő idegenforgalmi célpontját. A hónap közepe visszavetette ugyan a forgalmat, de az igazi szezon most kezdődik.

2024. Április 30. 11:25, kedd | Helyi

CIGÁNY HÉT A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

1 hetes programsorozatot szervezett a Szent Pál Marista Általános Iskola Cigány-hét címmel.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Helyi

KENDERMAGOKAT RENDELT HOLLANDIÁBÓL

A vád szerint a férfi 2023. augusztus hónapjában egy ismeretlen személyt megbízott azzal, hogy Hollandiából küldjön neki kábítószert tartalmazó kendernövény termesztéséhez szükséges vetőmagot.