Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Június 01. 13:08, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok

9 milliót csalt ki egy unokázós banda

9 milliót csalt ki egy unokázós banda

A gyanúsítottak 9 millió forintot csaltak ki a 73 éves áldozatuktól Hajdúszoboszlón. A rendőrök három nap alatt kézre kerítették őket.

Egy 73 éves nő tett bejelentést a rendőrségre 2020. május 26-án arról, hogy előző nap egy férfi 9 millió forintot csalt ki tőle. A bejelentő elmondta a rendőröknek, hogy 25-én 19 óra körül csörgött a telefonja. A vonal másik végén unokájaként mutatkozott be valaki, és elmondta az idős asszonynak, hogy balesetet szenvedett, ezért sürgősen szüksége van 2,7 millió forintra, mivel ki kell fizetnie a másik járművezető kárát. Az állítólagos unoka külön felhívta a figyelmét a nőnek arra, hogy ő most nem tud elmenni a pénzért, ezért egy barátját küldi érte. A sértett hitt a telefonálónak, és odaadta a kért összeget az ismeretlen férfinak - közölte a rendőrség.

A nyomozás adatai szerint a csalóknak ez nem volt elég. Mivel látták, hogy áldozatukat sikerült félrevezetniük, újra felhívták és az „unoka” további 6,3 millió forintot kért tőle. A nő ezt is teljesítette nekik, így összesen 9 millió forintot adott át egy számára ismeretlen férfinak, gondolva, hogy ezzel a bajba jutott unokáján segít. A 73 éves sértett csak órákkal később döbbent rá, hogy átverték.

A hajdúszoboszlói nyomozók, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai nagy erőkkel az elkövetők felkutatásába kezdtek. A rendőröknek hamar a látókörébe került egy 16 éves jászfényszarui lány, valamint 20 éves párja, továbbá egy 19 éves hatvani fiatal nő.

Összehangolt akció keretein belül 2020. május 28-án kora este elfogták, majd előállították a két nőt és egy férfit a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették őket, majd előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Gyanú merült fel továbbá arra vonatkozólag is, hogy a gyanúsítottak országszerte követtek el csalásokat, valamint az is kiderült, hogy korábban volt egy segítőjük. Az unokázós csalások elleni küzdelemre a rendőrség kiemelt figyelmet fordít. Országszerte szoros együttműködést ápolnak a rendőrkapitányságok az ilyen és ehhez hasonló bűncselekmények visszaszorítása érdekében. Ezek eredményeként a Zala megyei rendőrök egy nap alatt elfogták a feltételezett elkövetők negyedik társát Zalaegerszegen. A hajdú-bihari rendőrök bűnügyi őrizetbe vették. A Debreceni Járásbíróság 2020. május 31-én mind a négy gyanúsított estében elrendelte a letartóztatást. A beszerzett adatok arra utalnak, hogy a feltételezett elkövetők munkáját egy külföldi kapcsolatuk is segítette. A nyomozók vizsgálják ennek részleteit.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben