Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Július 11. 13:55, kedd | Helyi

90. születésnapján köszöntötték Jucika nénit

90. születésnapján köszöntötték Jucika nénit

Július 11-én, 90. születésnapján gyermekei és testvére mellett az önkormányzat nevében Szepesi Tibor polgármester is köszöntötte Horváth Lászlóné Jucika nénit.

Az önkormányzat nevében Szepesi Tibor polgármester egy csokor virággal és Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő levelével ,Varga Erzsébet anyakönyvvezető pedig egy tortával köszöntötte fel az ünnepeltet.

Jucika néni nagyon meghatottan csak ennyit mondott: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek. Egy kicsit feszült voltam, mert még ilyen születésnapi köszöntésem nem volt. Nincs semmi problémám, hál' Istennek, infarktusom volt tíz évvel ezelőtt, járok ellenőrzésre,de semmi baj. Még mindent meg tudok főzni, s az unokák tartanak fiatalon - árulta el Jucika néni, aki mindig sokat dolgozott. Volt, amikor Budapestre is készített kézimunkát, de rengeteg gobelint is varrt. Szülei mellett már gyerekként megtapasztalta a mezőgazdasági munka nehézségeit, aztán férjével is mindig dogoztak, hogy a gyermekeik boldogulhassanak.

- A két fiunk és a lányom is megtalálta a boldogulását, unokám is van hat, dédim hét, csak az a baj, hogy ők szerte laknak Karcag mellett, Debrecenben, Szolnokon, Kabán,Szerbiában, Győrben, de a telefonos kapcsolat naponta megvan velük, meg hol az egyik jön haza, hol a másik. Mindig azt mondtam, mikor még fiatalasszony voltam is, hogy Istenem, csak a gyerekeim nőjenek fel, ne legyen semmi bajom se nekem, se nekik. A férjem téesz autószerelő volt, garázsmester. Két hét lett volna a 60 éves házasságunkhoz, de sajnos meghalt tíz éve, 84 évesen - mondja szomorúan Jucika néni, aki számára a kikapcsolódást ma már a tévézés, a keresztrejtvényfejtés jelenti.

- Általában este 10 - 11 órakor zárom le a tévét, reggel hatkor felkelek, elrakom az ágyneműt, adok a kutyámnak, mert az az első, aztán kávét főzik, s délelőtt rejtvényt fejtek. Ma már nem mindennap főzök, van, mikor két napra előre. Kedvencem, amit a születésnapomra is főztem tegnap a torta mellé, az csirkepörkölt volt rizsával, mellé saját kovászos uborka. Még pár éve befőttet és rengeteg kovászos uborkát is elraktam, ma már ez fárasztó, de a lányom megtanulta és ő csinálja nekem is. Az unokák ha jönnek, nekik a Kinder tojás a kedvencük. A kicsik ha azt kérik, dédike gyere futballozni, megyek és játszunk. Mindegyiket egyformán szeretem, a gyerekeimet is imádom, nekem ők a mindeneim - árulja el a 90 éves titkot Jucika néni, aki szeretné meg dédijei boldogulást is megélni. Megbeszéltük, hogy a 100. születésnapján is találkozunk még. Látva rengeteg energiáját, ez nem is lehetetlen, ehhez jó egészséget kívánunk Jucika néninek.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.