Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Február 27. 15:39, szerda | PR

A baseball sapkák tisztításának titka

A baseball sapkák tisztításának titka

Amikor az öltözetünket tervezzük meg, általában a fejünkre baseball vagy kötött sapka kerül az évszaknak megfelelően.

Előbbit a legtöbben csupán nyári kiegészítőként tudják elképzelni, pedig a hidegebb időkben is hasznunkra válhat. Amikor hűvösebbre fordul az idő, a szemünkbe tűző napsütés könnyedén ronthat a délutáni séta élményén a parkban és akár balesetet is okozhat, ha vezetés közben nem látjuk miatta rendesen az utat.

Sajnos egy bizonyos idő után kedvenc sapkánk a sok hordástól foltossá, piszkossá válik, hiszen minél gyakrabban viseljük, annál több kosz kerül rá. Így persze már nem is vesszük fel olyan szívesen. Azonban ahelyett, hogy lecseréljük, érdemes inkább megtisztítani, hogy visszakapja régi fényét és újra beleszerethessünk.

Legyen szó a kedvenc snapback, trucker vagy akár dad hat baseball sapkánkról, tisztításuk nem olyan egyszerű feladat, mint amikor kedvenc ruhánkat kell megszabadítani a szennyeződésektől. Na, és akkor hogyan is kellene visszahozni régi fényüket? Mi segítünk!

A gépektől távol

A mosó- vagy szárítógépbe kerülés kedvenc baseball sapkánknak sajnos olyan, mintha egy háborús lövészárokba küldenénk. A mosógépekben könnyedén elveszítik alakjukat, eldeformálódott öreg harcosként kerülve ki egy nagy mosás után. A legtöbb gép ráadásul ritkán rendelkezik olyan alacsony hőfokú lehetőséggel, mint amire sapkáknak szükségük lenne.

Néhány helyen azt is olvashatjuk, hogy a mosogatógép a helyes megoldás a baseball sapik megtisztítására, de sajnos ez sem igaz. A hőfok ezeknél a gépeknél is meglehetősen magas, a mosogató tabletták és szerek pedig gyakran tartalmaznak fehérítőt is, amitől kedvenc kiegészítőnk kifakulhat vagy akár el is színeződhet. Szárításkor pedig jobb, ha meg se fordul a fejünkben az, hogy nedves sapkánkat rábízzuk a szárítókra, ugyanis akárcsak az előző két gép, ez is könnyedén megrongálhatja.

Biztos kezek között

Ha nem szeretnéd, hogy kedvenc kiegészítőd a gépek áldozatául essen, a legjobb döntés, ha te magad szabadítod ki a mocsok és kosz alkotta börtönből. Önts egy vödörbe langyos vizet és adj hozzá egy kanál mosószert. A sapin éktelenkedő foltokat érdemes klórmentes tisztítószerrel eltávolítani, ehhez pedig a legalkalmasabb egy egyszerű fogkefe. Áztasd bele a vödör vízbe, majd tegyél a foltra némi tisztítószert és óvatosan kezdd sikálni. Mikor elégedett vagy, tedd vissza a vízbe, és hagyd fürdőzni benne egy órát. Érdemes időnként rápillantani, hogy szükség van-e még a folttalanításra. Ha elégedett vagy, vedd ki a vödörből és óvatosan öblítsd ki belőle a mosószert langyos csapvíz alá tartva.

A szárítás

Ha szép tiszta lett kedvenc baseball sapkád, akkor már csak arra kell vigyáznod, hogy a szárítás során nehogy elveszítse az alakját. Nyaranta akár hűsítheted is magad vele, és hagyhatod, hogy a fejeden száradjon meg, miközben együtt élvezitek a napsütést. Ha viszont már hideg van ehhez, keress egy kaspót, befőttes üveget vagy bármit, ami helyettesítheti a fejedet, és aminek alakját megtartva megszáradhat.

Nézz be a WCC Shop weboldalára, ha szeretnél beszerezni kedvenc baseball sapkád karbantartásához szükséges eszközöket, hogy segítségükkel mindig tökéletes pompájában pihenhessen a fejeden és megvédjen a nap sugaraitól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.