Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Február 13. 07:27, kedd | Belföld
Forrás: police.hu

A betörő házáig vitte kollégáját a rendőrkutya

A betörő házáig vitte kollégáját a rendőrkutya

Nyomkövető szolgálati kutya segítette a baktalórántházi rendőrök munkáját.

Az egyik baktalórántházi vegyesboltból kapott bejelentést a rendőrség február 9-én, mely szerint hajnalban ismeretlen tettes betörte az üzlet hátsó bejárati ajtaját és a helyiségből eltulajdonította a pénztárgép kazettáját, a benne lévő több tízezer forint készpénzzel. Az Ice hívónévre hallgató, németjuhász fajtájú nyomkövető szolgálati kutya, a bolttól egészen a feltételezett elkövető baktalórántházi lakóhelyéhez vezette a rendőröket.

A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható M. M. 19 éves helybeli lakost a rendőrök a bejelentést követő néhány órán belül elfogták, a rendőrőrsre előállították és bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított két másik üzlethelyiségbe is betört február 9-én Baktalórántházán. Az egyik helyről szintén elvitte a kasszát, a másik üzletből pedig üres kézzel távozott ugyan, de a rongálással jelentős anyagi kárt okozott. A baktalórántházi rendőrök a férfit lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek - az illetékes ügyészség felé - előzetes letartóztatásának indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 20:37, szerda | Belföld

Gyermekrajz-pályázat iskolásoknak a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajz-pályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés. A kiírás alapján a pályázó iskolások tíz közlekedési helyzet közül választhatnak

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.