Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2023. Április 03. 21:53, hétfő | Helyi

A Déryné Kulturális Központban nyílt meg a Kunrózsa Csipkekör kiállítása

A Déryné Kulturális Központban nyílt meg a Kunrózsa Csipkekör kiállítása

A vendégeket Kunné Nánási Mónika mb. intézményvezető köszöntötte, a kiállítást Szőllősi Sándor, a Nemzeti Művelődési Intézet módszertani referense ajánlotta a jelenlévők figyelmébe.

Ahogy fogalmazott csoda, amit a karcagi csipkeverők bemutatnak a nagyközönségnek. A Kunrózsa Csipkekör kapcsolódott a " A Szakkör- tudásunkkal kézenfogva" programhoz is, amelyről bővebben is szólt a szakember.

A 2011-ben alakult Kunrózsa Csipkekör eredményeit az alapító-alkotó Fejesné Koppány Gabriella népi iparművész csipkeverő mutatta be.

Az általuk készített több száz munkából most csak egy kis ízelítőt hoztak, de a kör tagjai közreműködtek a régi karcagi csipkeminták felkutatásában, szakmai könyvük ma is sikeres. Kezdeményezésükre a Hungarikum Bizottságtól a magyar vert csipke, mint kiemelkedő nemzeti érték felvételt nyert a Magyar Értéktárba.

A csipkekör tagjai szeretnék átadni csipkeverő tudásukat a karcagi fiataloknak is.

A megnyitón közreműködött a Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Iskola Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolai Tagintézmény növendéke Makai Boglárka, zongorán kísért Rab Zita Mónika tanárnő.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 15:00, vasárnap | Helyi

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Erdély szívéből, Székelykeresztúrról érkeztek vendégek a városunkba. Itt tartózkodásuk alatt részt vettek egy barátságos focimérkőzésen is.

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

TÁNCHÁZ A MARISTÁSOKNÁL

A cigánytánc alapjaival ismerkedhettek meg a diákok a Szent Pál Marista Általános Iskolában a cigányhét záróprogramján. A következő percekben önök is betekintést nyerhetnek a jó hangulatú táncházba.

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.