Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Április 13. 21:10, csütörtök | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

A gereblye után a fejsze is előkerült az ünnepi hangulatban

A gereblye után a fejsze is előkerült az ünnepi hangulatban

A Karcagi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat két, 35 éves karcagi férfivel szemben.

A két férfi egyikőjük karcagi háza előtt esett egymásnak, az egyik először gereblyével, majd fejszével akart támadni.

A vádirat szerint a két ittas férfi 2022. augusztus 20-án, 23 óra körül szóváltásba keveredett az egyikük karcagi lakóháza előtti kiskapujában, melynek során a saját háza előtt álló férfit a másik kétszer is arcon ütötte, majd kirúgta a kezéből az ételes tálat.

Erre az arcul csapott férfi bement az udvarára, ahol kezébe vett egy törött fanyelű gereblyét azért, hogy azzal a másik férfit bántalmazza, majd kiment az utcára.

Ekkor az utcán álló férfi feléje dobott egy sörösüveget, ami széttört az úttesten, mire a másik férfi több alkalommal, kis erővel megütötte őt a kezében lévő gereblye nyelével a fején, és a hátán, végül az utcán dulakodni kezdtek, melynek során kölcsönösen lökdösték, ütötték egymást.

A dulakodást egy autós rendőrjárőr vette észre és a két férfit felszólította, hogy fejezzék be a verekedést.

A rendőri intézkedés során azonban a korábban gereblyével támadó férfi a gereblyét ugyan letette, de ismét bement az udvarára, ahonnan ezúttal egy műanyag nyelű fejszével tért vissza.

A fejszével a kezében elindult a másik férfi felé, és csak a rendőrjárőr felszólítására dobta el azt.

Mindkét férfi több – 8 napon belül gyógyuló – sérülést szenvedett a kölcsönös bántalmazás során.

Az ügyészség a testi épség elleni cselekmény miatt korábban már büntetett férfivel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztés és közügyek gyakorlásától eltiltásra, míg a másik férfivel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Karcagi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.