Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Március 01. 18:43, péntek | Helyi

A Magyar Ápolók Napja

A  Magyar Ápolók Napja

Minden ápolónőnek, ápolónak két fegyvere van: a szakértelem és a szeretet.

A Magyar Ápolók Napja alkalmából a Kátai Gábor Kórházban március 1-jén szervezett ünnepségen megjelent kórházi dolgozókat, valamint Kovács Sándor országgyűlési képviselőt, Nagyné László Erzsébet főigazgatót, dr. Svéda Szabolcs István orvos igazgatót, Kabai Annamáriát, a Magyar Ápolási Egyesület Karcagi Szervezetének elnökét, Kovács Szilvia alpolgármestert Czinegéné Bődi Szilvia ápolási igazgató köszöntötte, majd felolvasta a Kátai Gábor Alapítvány elnökének, Szilágyi Lajosnénak a levelét:

- Megbecsülésünket és köszönetünket szeretném kifejezni minden dolgozónak, akik hivatásuknak választották azt, hogy beteg, elesett, sokszor magatehetetlen embereket ápoljanak, segítsék gyógyulásukat.

Jöjjetek csak ti mind hófehérek,
a lelketek kedves, az arcotok szép,
szavaitokban leljen menedéket,
és simogassa betegek lelkét.
Boldog lehet, ki magából adhat,
s mint gyermeke gondját viseli még,
mindegy neki, hogy öreg vagy magzat,
a szeretet nem fogy, ád bőven az Ég.

Minden ápolónőnek, ápolónak két fegyvere van: a szakértelem és a szeretet. Az alapítvány nevében kívánom, hogy a szaktudás és a szeretet minél több embernek legyen gyógyír a gyógyulás felé. Kívánom, hogy a munkájukat és a magánéletüket is megbecsülés és szeretet övezze. Az alapítvány támogatására mindenkor számíthatnak - írta levelében az elnök.

Ezután Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Nagyné László Erzsébet főigazgató, dr. Svéda Szabolcs István orvos igazgató méltatta a kórházban dolgozó ápolók, orvosok empatikus és magas színvonalú gyógyító munkáját, s szóltak arról, hogy akkor is helyt állnak a nehéz helyzetekben, amikor lehet, hogy nekik is családi gondjaik vannak. A kórházban dolgozók nemcsak ápolják, segítik a betegeket, hanem egy mosollyal, kedves szóval örömet okoznak nekik, s ha szükség van rá, fogják a kezüket, vagy ápolják a lelküket.

Kovács Szilvia alpolgármester egy ápolónőkről szóló verssel és idézetekkel köszönte meg azt az elhivatottságot, hivatástudatot, ami itt tartja az ápolókat, ápolónőket ezen az igazán nem könnyű pályán. Kossuth Zsuzsa életét Kabai Annamária méltatta, majd elismeréseket adtak át.

A Magyar Ápolónők Napja alkalmából az Emberi Erőforrások Minisztere Kabai Annamária részére az Egészségügyben ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként a PRO SANITATE-DÍJAT adományozta. Ebből az alkalomból virággal köszöntötték őt a kórház és a város vezetői. A Magyar Ápolási Egyesület Országos Vezetősége kiemelkedő szakmai és egyesületi munkássága elismeréseként Gulyás Andrásné részére Elismerő Díszoklevél kitüntetést adományozott. Ő épp dolgozott, így a virágot kollégái vitték el számára. A Kátai Gábor Kórház vezetése, a Magyar Ápolási Egyesület helyi szervezete és a Kátai Gábor Alapítvány a Magyar Ápolók Napja alkalmából Oklevelet adományozott kiváló munkája elismeréseként Szabó Józsefné ápolónő részére, kiváló közösségi munkája elismeréseként Dobler Andrea ápolónő részére, tudományos munkája elismeréseként Lovász Mónika ápolónő részére. A díjakat Nagyné László Erzsébet főigazgató, dr. Svéda Szabolcs István orvos igazgató, Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Kovács Szilvia alpolgármester és Kabai Annamária helyi elnök adat át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.