Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Szeptember 02. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

A Magyar Jazz Szövetség ismét meghirdeti tehetségkutató versenyét

A Magyar Jazz Szövetség ismét meghirdeti tehetségkutató versenyét

A Jazz Szövetség 4. alkalommal hirdeti meg \"Az év fiatal jazz-zenésze\" tehetségkutató versenyét, melyre olyan 25 év alatti fiatalok jelentkezését várják, akik közép- vagy felsőfokú dzsessz oktatási intézmény hallgatói

- hangzott el az M5 kulturális csatorna Hétvégi Belépő című műsorában szombat délelőtt.

Az előző verseny közönségdíját Richter Ambrus dobos nyerte el, aki a műsorban arról beszélt, a döntő óta egyre több koncertre és fesztiválre hívják Budapesten és vidéken.

Mint mondta, az elismerés önbizalmat, visszaigazolást adott neki, így ma már szívesebben beszáll egy jam session-be is.

Pintér Zoltán dzsessz-zongoraművész, a zsűri elnöke szerint a verseny jó ugródeszka a fiataloknak. Az előző verseny szakmai díjával elismert Farkas Zsolti énekest például felvették a Leeds College of Music-ba.

Elmondta, hogy a tanuló oktatási intézményének is szerepet kell vállalnia a versenyben azzal, hogy támogatja növendékét.

A megmérettetésre olyan fiatalok jelentkezését várják, akik profi zenészek, komoly felkészülés van mögöttük és elhivatottak a dzsessz iránt - hangsúlyozta.

A döntőben a zsűritagok is közreműködnek, így képesek a belső kommunikációt is figyelemmel kísérni a színpadon. Ez is sokat nyom a latba az értékelésnél csakúgy mint a szorgalom és a tehetség - mondta, hozzátéve, hogy mindenképpen az eredeti dzsessz-sztenderdeket értékelik, a fiataloknak ezeken keresztül kell megtanulni magát a dzsessz zenét.

A tehetségkutató versenyről bővebb információt a Magyar Jazz Szövetség honlapján olvashatnak az érdeklődők - mondta Pintér Zoltán.

Címkék: jazz, tehetségkutató

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során