Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. November 13. 18:50, kedd | Helyi

A NATO szervezetek Magyarországon

A NATO szervezetek Magyarországon

A kiállítást a Honvédség és Társadalom Baráti kör Székesfehérvári Szervezete a Magyar Atlanti Tanács támogatásával állítja ki Karcagon.
A kiállítás megnyitja: Dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő

a NATO szervezetek Magyarországon című kiállítás
MEGYNYITÓJÁRA

Időpont: 2018. november 16. (péntek) 13.30 óra
Helyszín: Györffy István Katolikus Általános Iskola
(Karcag, József A. u. 1.)

A kiállítás megnyitja: Dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő

A kiállítást a Honvédség és Társadalom Baráti kör Székesfehérvári Szervezete a Magyar Atlanti Tanács támogatásával állítja ki Karcagon.


A Baráti Kör célkitűzése, hogy a civil szervezetek erejével és lehetőségeivel segítse Magyarország biztonsága megteremtését. Meggyőződésük, hogy a társadalom minden szereplője, együtt a honvédség katonáival alkothat olyan erőt, amely képes megvédeni az országot.


Magyarország két évtizede tagja a világ legerősebb katonai szövetségének, az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO). A szövetségi tagság az ország biztonságának alapköve és lehetővé teszi alapvető nemzeti érdekeinek érvényesítését, Magyarország szuverenitásának, területi épségének védelmét. Az Észak-atlanti Szerződés 5. cikke, a kollektív védelem elkötelezettsége, az „egy mindenkiért, mindenki egyért” alapelvével való azonosulás Magyarországot egy azonos értékrendet követő, szoros érdekazonosságban lévő nemzetközi közösség aktív tagjává teszi.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

RENGETEG SZEMETET HAGYOTT HÁTRA A LEVONULÓ ÁRHULLÁM

A tiszai árhullám levonulásával a KÖTIVIZIG munkatársai megkezdték a hullámtéren felhalmozódott hulladék mennyiségének felmérését, majd szemétmentesítését.

2024. Április 20. 08:45, szombat | Helyi

Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.