Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. November 16. 04:00, csütörtök | Helyi

A NEVELŐKÖZÖSSÉG IS KÖSZÖNTÖTTE SZEPESI TIBOR POLGÁRMESTERT

A NEVELŐKÖZÖSSÉG IS KÖSZÖNTÖTTE SZEPESI TIBOR POLGÁRMESTERT

Az idei őszi óvodai nevelési értekezletre a Madarász Imre Egyesített Óvoda Zöldfa úti Tagintézményében került sor.

Az értekezleten jelen volt Szepesi Tibor polgármester, akit a nevelőközösség is köszöntött a nemrégiben elnyert Az év polgármestere cím miatt.

-A mai nap folyamán a program kezdetén eltérünk a szokásos menetrendtől, ugyanis köszöntésre kerül sor. Mint ismeretes Szepesi Tibor Karcag város polgármestere nyerte el idén Az Év polgármestere címet. A nevelőközösségünk nagyon büszke rá és arra a rangos díjra, amit Zalaegerszegen vethetett át a városi polgármesterek randevúja elnevezésű rendezvényen. A köszöntést követően három fő témát érintünk majd az értekezlet adta keretek között. Beszélünk majd a 2024-ben bevezetésre kerülő oviKRÉTA rendszerről, a köznevelés változásairól, az új pedagógus-életpálya-modell kapcsán megváltozott törvényről, végül módszertani jó gyakorlatokat fogunk megismerkedni, amelyet igyekszünk minél hatékonyabban alkalmazni majd mindennapi nevelő munkánk során-mutatott rá, az intézményvezető.

Szepesi Tibor polgármester a megemlékezést követően megköszönte a jókívánságokat, majd arról beszélt, hogy az óvodai élet mindennapjaihoz a Karcag Városi Önkormányzat igyekszik minél hatékonyabban hozzájárulni. Legyen szó akár nagyobb léptékű óvoda fejlesztésről, vagy a mindennapokban is legalább ugyanolyan fontos apróbb megoldásokra váró helyzetekről.

-Fontos számunkra az óvoda, a benne dolgozók és természetesen a jövő; a jövőt pedig a gyermekek adják. Igyekszünk mindent megtenni azért, hogy a gyerekek minél komfortosabb körülmények között, minél több
lehetőséget biztosítva nekik éljék az intézményben a mindennapjaikat-mondta el a városvezető.

A program további részében az óvodapedagógusok tanácskozása vette kezdetét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra

2024. Május 01. 15:00, szerda | Helyi

KALAPÁCCSAL TÁMADT AZ IDŐS EMBERRE

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves cibakházi férfival szemben rablás bűntette és két rendbeli testi sértés büntette miatt.

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

MÉLTÓSÁG MEZEJE

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegek, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma.

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.