Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Június 05. 05:01, hétfő | Helyi

A PÉCSI NÉPRAJZ SZAK TANÁRAI ÉS DIÁKJAI LÁTOGATTAK EL VÁROSUNKBA

A PÉCSI NÉPRAJZ SZAK TANÁRAI ÉS DIÁKJAI LÁTOGATTAK EL VÁROSUNKBA

A Városházán Szepesi Tibor polgármester fogadta a vendégeket.

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának Néprajz-Kulturális Antropológia Tanszéke tanulmányi kiránduláson vett részt városunkban, hogy közelebbről megismerjék a Nagykunság és Karcag történelmét, gazdálkodásának.

Jelen volt többek között prof. Dr. Nagy Zoltán tanszékvezető egyetemi tanár, prof. dr. Vargyas Gábor professor emeritus, doktori program-vezető és Both Miklós, a Hagyományok Háza főigazgatója. A neves kutatóknak a városvezető szólt a Nagykunság fővárosáról, majd dr. Bartha Júlia etnográfus mutatta be a történelmi értékekben, hagyományokbanbővelkedő kunok történetét.

A vendégeket Nagy Emese, a Bengecseg Alapítvány vezetője- aki maga is hallgatója a tanszéknek- hívta meg városunkba.

A delegáció tagjainak a Református Nagytemplomban Kiss Zsigmond játszott orgonán, majd Elek György helytörténész mesélt a templomról. A Györffy István Nagykun Múzeumot dr. Nagy Molnár Miklós igazgató mutatta be az érdeklődőknek, majd a Gazdaházban a házigazdák Nagy Emese és Gánóczy Ferenc mutatták be a ház és a parasztpolgári réteg történetét, majd birkavacsorával vendégelték meg őket.

Ittlétük alatt a vendégek a kisújszállási rizsföldeket és feldolgozó üzemet is megnézték és karcagi gazdákkal is találkoztak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.