Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Augusztus 11. 22:31, péntek | Helyi

A pillanatokat mutatja be képein

A pillanatokat mutatja be képein

Berekfürdőben a Bod László Művelődési Házban Nagy Istvánné igazgató nyitotta meg dr. Kenyeresné Zagyva Ágnes művész, tanár, festő: Színek, fények élmények című kiállítását.

A művésznek az elmúlt tíz évben ez már a harmadik kiállítása a művelődési házban.

- Püspökladányban született, a rajzolás, festés alapjait középiskolás korában a Debrecenből iskolájába kijáró festőművészektől, valamint a debreceni Medgyessy Ferenc Képzőművészeti Körben sajátította el. Élete során folyamatosan tanult, képezte magát, így ruhaipari üzemmérnöki, rajz és matematika tanári diplomát szerzett. Felsőszintű képzésen vett részt a Képzőművészeti Főiskolán Budapesten, alkotótáborokban, művészeti telepeken kísérletezett a színekkel, formákkal, témákkal. Becs, Tőserdő, Dunafalva, Kétegyháza, Bélmegyer, Kötegyán gyűjteményét gazdagítják munkái. Jelentősebb kiállításai természetesen Berekfürdő, Karcag, Püspökladány, Csongrád, Sarkad, Békéscsaba, Budapest, Füzesgyarmat, Jászárokszállás Gyula és Franciaországban. Kunmadarason állandó kiállítása van - hangzott el a művészről, aki megkapta a Karcag Város Kultúrájáért díjat, a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet, 2012-ben miniszteri kitüntetést, 2020-ban pedig Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Művészeti díját vehette át.

- Nagy Istvánné szerint dr. Kenyeresné Zagyva Ágnes egy életigenlő, életet szerető nő. Munkáin keresztül a napi pillanatok szépségeit láttatja meg velünk.

- Mi, átlagemberek nézünk, ő lát is, és megtisztel bennünket azzal, hogy megörökíti ezt számunkra. Teljes alkotói szabadsággal nyúl a témákhoz, formákhoz, színekhez. Különböző sorozatai tükrözik élethelyzeteit, ezzel belátást engedve az életébe. Megemlíteném az unokáiról készült sorozatot, a végeláthatatlan pipacsmezőket, a tagadó nő sorozatát és most az egzotikus sorozatot, amely, ha jól tudom, egy új kapcsolatnak, egy új élménynek volt köszönhető, ami még inkább teljessé tette a művészi gondolkodásmódját. Bátran nyúl különböző technikákhoz. Időközönként olyan érzésem van, hogy a folyamat jobban felcsigázza őt, mint maga a kész mű.

Én nem vagyok műértő ember, én festményei előtt csak nézek. Nagyon ritkán látok csak az ő szemén keresztül. Azt gondolom, hogy azok a színek, formák, a valóság amit említettem, amik mellett a hétköznapokon elmegyünk, most elé lehet állni, meg lehet csodálni és aztán megölelni a művésznőt - mondta Nagy Istvánné, majd a művész meghatottan köszönte meg a kedves szavakat, s az önkormányzatnak, hogy lehetőséget biztosított számára a bemutatkozásra.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.