Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Április 29. 08:31, péntek | Helyi

A TISZA-TÓ LEGYEN TISZTA TÓ

A TISZA-TÓ LEGYEN TISZTA TÓ

ABÁDSZALÓKON INDULT EL A 6. TESZEDD! – ÖNKÉNTESEN A TISZTA MAGYARORSZÁGÉRT ORSZÁGOS SZEMÉTSZEDÉSI MOZGALOM

2016-ban több mint 128 ezer önkéntes regisztrált előzetesen az akcióra, akik 2240 helyszín megtisztítását tűzték ki célul szerte az országban.


Az idén minden eddiginél hosszabb országos szemétgyűjtő akcióval Magyarország is csatlakozik a Tisztítsuk meg Európát! elnevezésű összeurópai szemétgyűjtéshez. A magyar önkéntesek évek óta a legaktívabbak Európában, tavaly például Magyarország adta a szemétgyűjtési helyszínek és résztvevő önkéntesek több mint felét az európai kezdeményezéshez.

A környezet megtisztítását célzó, vasárnapig tartó akciót a Földművelésügyi Minisztérium megbízásából az Országos Természetvédelmi és Környezetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság szervezi.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 15:00, csütörtök | Helyi

VISSZATARTOTTA A BETÖRŐT

Az éj leple alatt, egy családi ház ablakán keresztül surrant be egy ingatlanba egy helyi férfi Kunmadarason, abban a reményben, hogy amíg a bent lakók alszanak, addig ő viszi az értékeket.

2024. Április 18. 13:51, csütörtök | Helyi

HOROGRA AKADTAK

Két napon is tiltott módszerrel halászókat fogtak a vízirendészek és hivatásos halőrök Tiszasüly külterületén. A rendőrök összesen hét férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

KÖLTÉSZET NAPJA HAJDÚSZOBOSZLÓN

Sokan hitték azt, hogy vandálok jártak Hajdúszoboszlón, hiszen aki a főtéren végigsétált, mindenfelé összefirkált kirakatokat láthatott.

2024. Április 18. 11:00, csütörtök | Helyi

BALTÁVAL TÁMADT ISMERŐSÉRE

Emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség egy 38 éves szolnoki férfi letartóztatását.