Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2019. Június 20. 15:40, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A volt feleségét lőtte fejbe az érdi férfi

A volt feleségét lőtte fejbe az érdi férfi

A volt feleségét lőtte fejbe az az érdi férfi, akit hétfőn fogtak el a rendőrök. A bíróság csütörtökön letartóztatta – közölte a Budapest Környéki Törvényszék az MTI-vel.

Közleményük szerint a férfi és volt felesége közös házban élt Érden. Kapcsolatuk anyagi természetű viták miatt évek óta rossz volt.

Múlt vasárnap már kora reggel veszekedés alakult ki köztük. A férfi magához vett egy – a nyomozás során bűnjelként lefoglalt – pisztolyt, és a nőt fejbe lőtte. A sértett azonnal meghalt. A férfi ezt követően kocsival elhajtott.

A bíróság az ügyészi indítványt megvizsgálta, a gyanúsítottat meghallgatta, és – a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, a kiszabható büntetés mértékére, a szökés, elrejtőzés veszélyére, valamint a bűncselekmény jellegére és az elkövetés körülményeire való tekintettel – elrendelte a gyanúsított letartóztatását az első fokú bírósági tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb július 20-ig.

A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést nyújtott be, így a végzés nem végleges, de végrehajtható – olvasható a törvényszéki közleményben.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn közölte, a rendőrségre vasárnap este jelentette be egy nő, hogy édesanyját érdi otthonában holtan találta. A 60 éves nő halálával összefüggésben kibocsátott elfogatóparancs nyomán a 60 éves érdi férfit néhány órával később Tárnokon fogták el a rendőrök.

Címkék: érd, emberölés, lövés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.