Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Október 22. 05:02, vasárnap | Helyi

A ZÖLDFA UTCAI IDŐSOTTHONBAN IS MEGÜNNEPELTÉK AZ IDŐSEK VILÁGNAPJÁT

A ZÖLDFA UTCAI IDŐSOTTHONBAN IS MEGÜNNEPELTÉK AZ IDŐSEK VILÁGNAPJÁT

Az otthon lakóit köszöntő Szepesi Tibor polgármester elmondta: a szépkorúakról gondoskodni kötelessége az önkormányzatnak, a pályázati lehetőségekkel úgy kell élni, hogy azok az idősek mindennapi életét megkönnyítsék.

A korábban Idősbarát Önkormányzat címet elnyert Karcag nappali és bentlakásos rendszerben is gondoskodik idős polgárairól. Két telephelyen összesen 171 fő számára tudja biztosítani a bentlakásos, idősotthoni ellátást.

Egy nagyon híres költő azt mondta az idősekre, hogy ezüsthajúak, de aranyszívűek. Én azt gondolom, hogy önök is- bár őszül a haj, hogyha mélyen a szívükbe, a lelkükbe néznek, akkor bizony egy aranyszív dobog. Egy aranyszív, amely felnevelt sok- sok fiatalt, felnevelt sok- sok unokát és átadott sok- sok tapasztalatot és tudást.

Az Idősek Világnapja alkalmából a Zöldfa úti tagintézményben is tartottak ünnepséget. Itt hatvanhárom szépkorú számára biztosít megfelelő éjjel- nappali ellátást az önkormányzat. A bentlakók mindennapi életét orvos és negyvennyolc ápoló könnyíti meg.

SZEPESI TIBOR, polgármester:

"Kötelességünk az, hogy az a generáció, aki előttünk járt, akitől sok mindent megtanultunk, akiktől kaptuk azt a tudást, amellyel mi, fiatalabbak jelenleg rendelkezünk, hogy azt a tudást mi is tovább tudjuk adni. Ez a kötelesség azonban azt is jelenti, hogy gondoskodni kell róluk, oda kell figyelni rájuk az év minden napján. Azokat a lehetőségeket, amelyek az önkormányzat előtt adódnak: pályázati lehetőségek, rendezvények megtartása- ezeket ki kell használnunk és természetes, hogy az idősebb korosztály érdekében úgy megszervezni, úgy lebonyolítani, hogy ez az ő mindennapi életüket segítse."

Ünnepi beszédében Szepesi Tibor polgármester elmondta azt is, hogy az idősek világnapja egyetlenegy nap, de szépkorú embertársainkról az esztendő minden egyes napján gondoskodni kötelesség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.