Városlista
2018. augusztus 20, hétfő - István

Hírek

2018. Június 11. 20:39, hétfő | Helyi

ABÁDSZALÓKI PROGRAMAJÁNLÓK

ABÁDSZALÓKI PROGRAMAJÁNLÓK

Kupai Kinga, a Tiszta-tó Strand Nonprofit Kft. ügyvezetője arról nyilatkozott televíziónknak, hogy milyen rendezvények várhatóak ebben az évben a településen.

Az intézményvezető elmondása alapján, kimondottan jó kapcsolatot ápolnak a település önkormányzatával és a tankerülettel egyaránt. Mindenben, amiben tudják, segítik egymás munkáját, hogy gördülékenyen haladjanak a dolgok.
Az iskola több pályázatban is rész vett és vesz az idei tanévben. Ezek közül nagyon fontosnak tartják az infrastruktúrális fejlesztést elősegítő pályázatot, illetve amely a csatornahálózat renoválását célozza meg, valamint a gázkazánok cseréjét elősegítő pályázat meglétét.
A tornaszoba kialakítása is fontos jelentőséggel bír, amely a mindennapos testnevelés gyakorlatbeli lehetőségeit fogja majd elősegíteni.
Az igazgatónő beszámolt arról is, hogy az intézmény természettudományos eszközparkja is megújul, egy azt megcélzó pályázat segítségével.
A Klaszter alprogrammal az iskola sporttevékenységét segítik elő, illetve számos tábor szerencsés résztvevői is lehetnek, amelyek leginkább az idegen nyelvet,-elsősorban az angolt-illetőleg a környezetvédelemmel foglalkozó területeken érdekeltek. Példának okáért, az Erzsébet-tábor, amely mintegy 80 főt segít hozzásegíteni a táborozás élményéhez, valamint a „ Határtalanul ” elnevezésű pályázatuk is kiemelt jelentőséggel bírt.
Az intézményvezető arról is beszámolt televíziónknak, hogy nagyon fontosnak tartja a folyamatos szakmai megújulást, ezért olyan pályázatokban is szerepelnek, amelyek ezt segítik elő, például ilyen, a digitális kompetenciát fejlesztő sikeres pályázata az intézménynek, ahol a kollégái fognak szakmai előbbre jutásra szert tenni.
Parázsó Katalin az év vége közeledtével igencsak fontosnak tartja a diákok folyamatos tanulását, a minél jobb átlag megszerzése érdekében, a nyolcadikos végzősökét pláne, hiszen az itt végzettek többségét általában a megjelölt, első középfokú oktatási intézménybe veszik föl, ahova menni szeretne, illetve a ballagás előkészületeinek számottevőségét is hangsúlyozta, amely többnyire a szülőkkel való kapcsolattartásban is kiválóan kommunikálható le.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Augusztus 20. 12:58, hétfő | Helyi

Streetball bajnokság

A XXVII. Nagykunsági Kulturális Napok keretében vasárnap a Kosárliget pályán rendezett streetball bajnokságon közel harminc csapat vett részt a megye több településéről.

2018. Augusztus 20. 10:59, hétfő | Helyi

Fának, majd egy kerítésnek csapódott: a helyszínen vesztette életét a berekfürdői baleset sérültje

Tragédiával kezdődött augusztus 20-a: hétfő éjjel, nem sokkal éjfél után súlyos baleset történt Berekfürdőn.

2018. Augusztus 18. 13:47, szombat | Helyi

2018-as Tour de Hongrie

A Városháza elől rajtolt el szombat délelőtt a Tour de Hongrie 2018 mezőnye. A Magyar Kerékpáros Körversenyen a NKSZ licencével rendelkező, meghívott csapatok vesznek részt.

2018. Augusztus 18. 09:37, szombat | Helyi

A XXVII. Nagykunsági Kulturális Napok

A XXVII. Nagykunsági Kulturális Napokat a Dérynében Dobos László polgármester nyitotta meg, majd a megyei díjjal kitüntetett Déryné Pántlika csoportja adott fergeteges műsort.