Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Augusztus 08. 08:06, hétfő | Helyi

Adomány a Kórháznak

Adomány a Kórháznak

A Kátai Gábor Kórház kardiológiai osztálya számára két nyomtatót adományozott augusztus 2-án Laboncz János, a Laboncfa Kft. nevében.

A Kátai Gábor Kórház kardiológiai osztálya számára két nyomtatót adományozott augusztus 2-án Laboncz János, a Laboncfa Kft. nevében.
- Minden felajánlásnak nagyon örülünk, hiszen korábban volt alapítványunk, de az mára megszűnt, így jött az ötlet, hogy megpróbálunk a helyi vállalkozókkal beszélni, hogy az olyan égető problémákat meg tudjunk esetleg velük oldani, amit a kórház jelenleg nem tud. A Laboncfa Kft. tulajdonosait régóta ismerem, személyes barátaimnak is tudhatom őket, így amikor nemrég arról beszélgettünk mire volna az osztálynak szüksége, elmondtam, hogy új nyomtatóra - mondja az előzményekről dr. Kanász-Nagy László osztályvezető főorvos. Az intézményben az informatikai rendszer kopását próbáltuk meg pótolni, a jelenlegi nyomtatót még 2006-ban szereztük be. A számítógépes rendszer az informatikai osztály karbantartásának köszönhetően még mindig jól működik, de a nyomtatók már hanyatlanak. Mivel nagyon sokat nyomtatunk, egy-egy lelet nyomtatására már sok időt kell várni jelenlegi nyomtatóinkkal. Ezeket váltja a most kapott két nyomtató - mondta a főorvos, aki a kardiológiai szakrendelő számára már korábban vásárolt egy nyomtatót.

A jó példát látva csatlakozott az adományozók sorához Laboncz János, a Laboncfa Kft. tulajdonosa is.

- A főorvos úrral nagyon jó a kapcsolatunk, ő az üzemorvosunk. Legutóbb egy hónapja járt nálunk, akkor beszélgettünk arról, hogy az osztályon az irodai eszközökkel kissé hadilábon állnak. Addig-addig egyezkedtünk, hogy egy nyomtatót ott máris felajánlottam, aztán úgy gondoltam, nem egy, hanem két nyomtatót hozunk ma az osztály számára. Azt kívánom, hogy minél több negatív leletet nyomtassanak ki vele - mondta Laboncz János, aki bízik abban, hogy más karcagi vállalkozók is követik a példánkat és adományokkal segítik a kórház osztályait.

- Nagyon köszönjük ezt a mostani adományt a kft.-nek - mondta Nagyné László Erzsébet, a kórház főigazgatója. El kell, hogy mondjam, az elmúlt időszakban egyre több a kórház számára a felajánlás akár a Kátai alapítványunk részére, akár így, közvetlenül egy osztály számára. Laboncz Jánosék sem első alkalommal segítik intézményünket. Az elmúlt időszakban többször volt már erre példa, legyen az a padok karbantartásához nyújtott segítség, vagy a kórház udvarán lévő tóba - melyben újból vannak kacsák -, egy kacsaház készítése. Úgy hiszem, a megfelelő környezet is hozzátartozik ahhoz, hogy a betegellátás színvonala javuljon a kórházunkban - sorolta a főigazgató, aki szerint nagyon fontos, hogy a mindennapjainkban ne okozzon gondot egy lelet, vagy zárójelentés kinyomtatása bármelyik osztályon, ahhoz nagyon fontos, hogy a nyomtatóink is a napi szükségletet maximális szinten ki tudják elégíteni és ne vonják el a dolgozóink - akiknek elsődleges feladata a betegellátás - figyelmét arról, hogy nem működik a nyomtató, vagy beakadt a papír. Ezek az új nyomtatók mostantól a kardiológiai osztály napi munkáját segítik. Reméljük, lesznek még hasonló adományok osztályaink számára.

Címkék: adomány, kórház, Karcag

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.