Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Október 14. 21:04, csütörtök | Helyi

ADOMÁNY A KÓRHÁZNAK

ADOMÁNY A KÓRHÁZNAK

Fodor Gusztáv lelkésszel, a Tisza-tavi Keresztény Polgári Kör egyik alapítójával beszélgettünk, hiszen újabb adománnyal érkezett Karcagra.

A Tisza-tavi Keresztény Polgári Körnek a menetrend szerinti járata megérkezett Karcagra - mondta a lelkész, a kör elnöke, aki most két adományt is hozott.
A Magyar Református Szeretetszolgálattal karöltve a Tisza-tavi Keresztény Polgári Kör egymillió forint értékű orvosi eszközzel ajándékozta meg a Kátai Gábor Kórházat és a Tisza-tavi Keresztény Polgári Kör egymillió forint értékű sporteszközt ajándékozott a Karcagi Sportegyesületnek, ezzel is támogatva a sport életet.
Arra kérte mindkét intézményt, folytassák ezt az elkötelezett, fantasztikus munkát amit végeznek.

Karcag mellett most Kenderes is kapott ajándékot, azt ottani katolikus óvodának félmillió forint értékű játékadományt vittek.
A hollandiai protestánsok gyűjtötték ezeket az adományokat, s Fodor Gusztávékra bízták, hogy postásként adják át a lehető legjobb helyre. Így döntöttek a karcagi és kenderesi segítség mellett.
A kórháznak nagyon értékes elektromos műtőágyak és hasznos orvosi segédeszközökérkeztek.

Mint megtudtuk, egy nagyon szép adományt készítenek elő a Kátai Gábor Kórháznak. Hollandiában Amszterdamban az AMC és egy másik kórház össze fog olvadni, és most azért lobbizik a Gyermekek Szükségben Alapítvány és a Tisza-tavi Keresztény Polgári Kör, hogy sok bútort és orvosi eszközt a Kátai Gábor Kórház számára ajánljanak fel.

- Csak köszönetünket fejezhetjük ki újfent, hiszen ez már a sokadik adomány, amelyet a Tisza-tavi Polgári Kör, illetve a Református Szeretetszolgálaton keresztül került városunkba - mondta Szepesi Tibor polgármester, aki szerint a kórház és a KSE egy-egymillió forint értékű adománya segíti a megfelelő ellátást, a jobb körülményeket legyen az egészségügy, szociális, vagy sport terület.

Nagy Attila Csaba, a kórház gazdasági vezetője örömmel vette át az adományt, mely mint fogalmazott, segítséget nyújt a kórház működésében. Gyakorlatilag orvostechnikai eszközökről és mindennapi használatot segítő anyagokról van szó, melyek könnyítik a kórház működését azzal, hogy ezeket már nem kell beszerezniük, és gördülékenyen tudják szervezni a munkát az osztályokon a betegek érdekében.

A két műtőágy is jókor érkezett, hiszen több műtőegységgel rendelkezik a kórház, és ezeknek az eszközöknek a karbantartása alapvetően jelentős költség, így jó, hogy van tartalék, amit majd tudnak ilyenkor használni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.