Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. December 19. 19:46, szerda | Helyi

ADVENT FONTOSSÁGA

ADVENT FONTOSSÁGA

Az advent az adventus domini, az Úr érkezik szóból ered. A család és a szeretet ünnepére készülünk ebben az időszakban.

Az, hogy a mai embernek mit jelent az advent, az attól függ, hogy kinek mit jelent a karácsony. Ilyenkor mindenki a kapcsolatait próbálja rendezni, készül az ajándékokkal és próbálja meglepni a szeretetét, aminek igazán örül - mondta Gulyás Zsolt katolikus plébános.

A keresztény ember amikor készül a karácsonyra, annak több szálón való jellege van, Van egy lelki készület és vannak a cselekedetek. Az atya kifejtette, hogy a roláti misével készülnek Karcagon, heti egy alkalommal, hétfő reggelente 6 órától, valamint a hagyományos "Házhoz megy a Szent család" ájtatosság 9 estén keresztül imádsággal készíti fel a híveket az ünnepre.

Gulyás Zsolt fontosnak nevezte, hogy Karcagon az adventi vasárnapokon a város lakosai együtt gyújtják meg a gyertyákat, ez az összetartozás jelképe és a várakozás fontos pillanata.

A plébános az egyház feladatának nevezte a rászorulók segítését. December 13 és 18 között gyűjtést szerveztek a Máltai Szeretetszolgálattal közösen, az adományokat az ünnepek előtt vitték el a rászorulóknak. A határon túli magyarok segítését is kiemelt feladatként említette, a cipősdoboz akcióban részt vevő Győrffy István Katolikus Általános Iskolában gyűjtött élelmiszereket, játékokat, könyveket jutattják el a kárpátaljai magyarok részére.

A Szent Pál Marista Általános Iskola bethlehemi játéka is a lelki felkészülést segítette elő.

Az atya kiemelte, fontos, hogy tegyünk embertársainkért a karácsony közeledtével. Gondoljuk végig a kapcsolatainkat, rendezzük az elmaradt dolgokat, vegyük észre a környezetünkben, hogy hol kell tennünk. Ez mindannyiunk számára feladat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.

2024. Április 18. 15:00, csütörtök | Helyi

VISSZATARTOTTA A BETÖRŐT

Az éj leple alatt, egy családi ház ablakán keresztül surrant be egy ingatlanba egy helyi férfi Kunmadarason, abban a reményben, hogy amíg a bent lakók alszanak, addig ő viszi az értékeket.

2024. Április 18. 13:51, csütörtök | Helyi

HOROGRA AKADTAK

Két napon is tiltott módszerrel halászókat fogtak a vízirendészek és hivatásos halőrök Tiszasüly külterületén. A rendőrök összesen hét férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

KÖLTÉSZET NAPJA HAJDÚSZOBOSZLÓN

Sokan hitték azt, hogy vandálok jártak Hajdúszoboszlón, hiszen aki a főtéren végigsétált, mindenfelé összefirkált kirakatokat láthatott.