Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. December 13. 20:08, szerda | Helyi

Adventi gyűjtés Karcagon

Adventi gyűjtés Karcagon

Új adventi mozgalmat indított el egy üzlet Karcagon. Az akcióval nehéz sorsú családoknak próbálnak segíteni.

Advent a kismanónak névvel indított mozgalmat Szendrei Imre főszervező és csapata Karcagon és Szeghalmon. A nehéz sorsú családokra gondolva karácsonyi adományokat várnak kisebb dogozokba csomagolva, melyet a Vöröskereszt segítségével juttatnak el a rászorulóknak.

- Jómagam is szegény nagycsaládból származom, nekünk is szerények voltak a karácsonyok. Múlt hónapban szerveztünk egy kabátgyűjtő akciót rászoruló embereknek és nagyon nagy örömmel töltött minket az el, hogy rájöttünk, hogy az emberek szeretnek adományozni és örülnek annak, hogy adhatnak rászorulóknak segítséget. Ekkor jött az ötletünk, hogy létrehozunk egy adománygyűjtő akciót, aminek a neve az Advent a kismanóknak lett. Ezt Nagy Katalin kolleganőmnek köszönhetem, aki ennek az egésznek a lebonyolításában segített. Nagyon büszke vagyok a kollegáimra is, hogy beleálltak ebbe a mozgalomba, hiszen a grafikusunk tervezte a plakátot, a marketingesünk szervezte az akciót és minden munkatársunk szerepet vállalt ebben a dologban, hogy igazán célba tudjuk juttatni ezeket a kis adományokat. Így ugye kiderül, hogy adományokat gyűjtünk kistérségünkban. Ezt azért nevezem így, mert Karcagon rendelkezünk két ruházati üzlettel és van egy üzletünk Szeghalmon. Ezek az üzletek frekventált helyen találhatóak meg, így mindenkinek nagyon könnyű megközelíteni és itt tudjuk átvenni ezeket az adományokat, amelyeket eljuttatunk a kismanókhoz.

Az akcióban az üzletek ismertséget és a bizalmat adják, a célbajuttatáshoz a Vöröskeresztet kérte fel a szervező.

- Örülök a kérdésnek, hiszen mi leginkább az emberi kapcsolatainkat tudjuk felhasználni és a bizalmat arra, hogy összegyűjtsük az ajándékokat. Abban viszont nincs tapasztalatunk, hogy kik az igazi rászorultak és hogy hogyan jutassuk ezt célba. Így arra gondoltunk amikor az ötlet megszületett, hogy felvesszük a kapcsolatot a Magyar Vörökereszttel, amiben nagy örömünkre nagy partnerséget találtunk és előre egyeztettük az ezzel kapcsolatos teendőket és ők fogják eljuttatni a rászoruló családoknak, a kismanóknak az ajándékokat. Kollégáim segíteni fognak, hogy december 20-án megkapják a csomagokat a gyerekek.

A szervezők dobozokban várják az adományokat.

A terveink szerint mi úgy képzeljük el, hogy mindenki dobozokba csomagolva, lehetőleg nem túl nagy dobozokba, akár cipősdobozokba csomagolva. Mi szeretnénk, hogyha lennének vegyesen az adományban játékok, ruházat, vagy tartós élelmiszerek is. Ha valaki tartós élelmiszert csomagol be, az nagyon figyeljen oda a szavatossági időre, mert ha nem figyelünk oda, akkor tudunk bánatot is okozni nem csak örömöt és ez senki nem a célja. Ha ruházatot, vagy játékot veszünk figyelembe, akkor érdemes odafigyelni, hogy milyen korosztálynak - ezt kérnénk ráírni a dobozra, hogy milyen korosztálynak és milyen nemű gyermeknek szánjuk ezt az ajándékot, hiszen nagy valószínűséggel egy kisfiú nem örülne egy babának, vagy esetleg egy kislány egy markolónak játék gyanánt sem, úgyhogy ezekre érdemes odafigyelni.

Az akció már tart, sokan érdeklődtek, hogy hogyan tudnak segíteni.

- Szerencsére nagyon jó visszhangok vannak, eddig sokan kerestek minket információ ügyben. Itt szeretném elmondani, hogy a plakátjainkon amit kihelyeztünk, a weboldalon, Az advent a kismanóknak weboldalán van információs telefonszám, ahol tudunk segítséget nyújtani elképzelésekben, vagy tudunk válaszolni a kérdésekre. Van már néhány adomány amit már behoztak. Mi nagyon bízunk benne, hogy ahogy közelednek az ünnepek egyre nagyobb felpörgéssel fog megindulni. Szeretném azt is elmondani, hogy magánembereken kívül, hogyha a cégek úgy érzik, akkor a cégektől is nagyon szívesen fogadunk el adományt és célba juttatjuk azt. Annyit szeretnék még kérni az emberektől, hogy karácsonykor amikor a családdal meggyújtják a csillagszórót, akkor mindenki gondoljon egy kismanóra, egy-egy szegényebb családra, hogy mindenkinek boldog legyen ez a karácsonyi pillanat. Én megígérem mindenkinek, hogy én a családommal biztos, hogy gyújtani fogok egy csillagszórót és fogok gondolni ezekre a családokra. Én hiszek abban, hogy ettől még boldogabb lesz a karácsonyunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.

2024. Április 18. 15:00, csütörtök | Helyi

VISSZATARTOTTA A BETÖRŐT

Az éj leple alatt, egy családi ház ablakán keresztül surrant be egy ingatlanba egy helyi férfi Kunmadarason, abban a reményben, hogy amíg a bent lakók alszanak, addig ő viszi az értékeket.

2024. Április 18. 13:51, csütörtök | Helyi

HOROGRA AKADTAK

Két napon is tiltott módszerrel halászókat fogtak a vízirendészek és hivatásos halőrök Tiszasüly külterületén. A rendőrök összesen hét férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

KÖLTÉSZET NAPJA HAJDÚSZOBOSZLÓN

Sokan hitték azt, hogy vandálok jártak Hajdúszoboszlón, hiszen aki a főtéren végigsétált, mindenfelé összefirkált kirakatokat láthatott.