Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Március 17. 08:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Áramlopást segítő villanyszerelőt ítéltek el Zalaegerszegen

Áramlopást segítő villanyszerelőt ítéltek el Zalaegerszegen

Felfüggesztett börtönbüntetéssel, foglalkozástól eltiltással és összegű vagyonelkobzással sújtotta a zalaegerszegi bíróság azt a villanyszerelőt, aki éveken át jutalékért visszatekerte intézmények és üzemek árammérőit.

Bartalné Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: a vádlott 2009-től villanyórákat tekert vissza, hogy megbízóinak a tényleges helyett kevesebb fogyasztás után kelljen áramdíjat fizetniük. Keszthelyen, Hévízen, Balatongyörökön, Vonyarcvashegyen és Gyenesdiáson panziók és vendéglátóhelyek, valamint cukrászüzem, pékség, sőt három muzeális gyűjtemény villanyóráját is éveken át manipulálta.

A vádlott a fogyasztásmérők hitelesítésére szolgáló pecséteket is utánozta, hogy a villanyórák visszaállítását, így a lopást az áramszolgáltató ne vegye észre. Mindezért mintegy 5,6 millió forintot kapott a megbízóitól. A vádpontok között szerepelt az is: csaknem 600 ezer forint kárt okozott az áramszolgáltatónak azzal, hogy 10 éven keresztül saját otthonának mérőóráját is visszatekerte, ám ezt a férfi tagadta.

A Zalaegerszegi Járásbíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki 10 rendbeli, bűnsegédként elkövetett csalás és folytatólagosan elkövetett bélyeghamisítás bűntettében, de bizonyítottság hiányában felmentette saját villanyórája manipulálásának vádja alól.

A férfit a bíróság jogerősen 14 hónap, végrehajtásában három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, emellett három évre eltiltotta a villanyszerelői foglalkozástól, azt sem munkavállalóként, sem egyéni vállalkozóként nem folytathatja. Ezenfelül 5,6 millió forint vagyonelkobzással sújtotta és a több mint 1,7 millió forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben