Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Február 13. 19:07, szerda | Helyi

ASZTALITENISZ VERSENY

ASZTALITENISZ VERSENY

A városi sportcsarnokban rendezte meg a Csokai István Emlékversenyt a Kováts DSE. Mint Csornai Csabától, a szakosztály vezetőjétől megtudtuk, városunkban már az 1950-es években volt asztalitenisz.

A nagy elődökre emlékezve évente három emlékversenyt rendeznek. A Csokai István a sorban az első, s mára országos találkozóvá is vált, hiszen a veterán ranglista versenysorozat első állomása is egyben.

A mostani megmérettetést 119-én vállalták. Negyven éves kortól nyolcvan éves korig voltak itt versenyzők. Csokai István az 1950-es évektől foglalkozott Karcagon asztalitenisszel. Nagy Jenő pedagógussal szenzációs párost alkottak, nekik köszönhetően annak az időszaknak kiemelkedő eredményei voltak. Ez ma is példa a karcagiak pingpongosok előtt. A mostani versenyen az ország veterán asztalitenisz krémje itt volt, így mind a páros, mind az egyéni versenyben nagy küzdelmeket láthattak az érdeklődők.


- Karcag mára az asztalitenisz fellegvárává is vált - fogalmazott Szepesi Tibor, a KSE ügyvezetője, s ez mind a versenyen indulók tekintetében, mind a versenyfeltételek biztosításában igaz. A Kováts DSE és a KSE az önkormányzattal karöltve az elmúlt években megteremtette egy ilyen rangos verseny megrendezéséhez is a technikai feltételeket. A mai verseny után február 14-től négy napon át az asztalitenisz diákolimpiai döntő helyszíne lesz a karcagi sportcsarnok, s még több rangos verseny is lesz a Kováts DSE szervezésében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:00, szerda | Helyi

TÁRGYALÁSSAL FOLYTATÓDIK AZ ÜGY

Ritkaságszámba menő döntés született a Szolnoki Törvényszéken:

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

FEGYELMEZETLEN LÉLEKGYÓGYÁSZOK

A NAV munkatársai azokat az internetes szolgáltatókat szűrték ki, akik gyaníthatóan bejelentés nélkül, kontárként végzik tevékenységüket, illetve, akik a számla-, és nyugtaadást elmulasztják.

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.