Városlista
2019. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2019. Április 23. 13:15, kedd | Helyi

Átadták a Karcagi Rendőrkapitányság új épületét

Átadták a Karcagi Rendőrkapitányság új épületét

A miniszter elmondta, hogy az új épület, a magas elismertség azonban kötelez is.

Pintér Sándor belügyminiszter, Kovács Sándor országgyűlési képviselő, dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, Dobos László polgármester és Urbán Zoltán Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrfőkapitány adta át a Karcagi Rendőrkapitányság épületét.

Urbán Zoltán köszöntőjében kiemelte, hogy az új objektumban modern informatikai és biztonsági rendszer, korszerű fűtés és ledvilágítás, fedett parkoló és kerékpártároló került kialakításra. Az udvaron a szolgálati kutyakenelek is helyet kaptak. A beruházás következtében a 80 fős állomány az eddigi három épület helyett egy modern, a kor szinvonalának megfelelő épületben végezheti mindennapi feladatait.

Dobos László városunk polgármestere várostörténeti pillanatnak nevezte az új épület megépítését, ahol a város és az állam fogott össze. A városvezető kiemelte, hogy az igazi kun akarat és kitartás eredményre vezetett, Karcag arculatába illeszkedő, XXI. századi épület készült el. A polgármester köszönetet mondott Pintér Sándor belügyminiszter úrnak, Urbán Zoltán rendőrfőkapitánynak, Karcag város képviselő-testületének, Kovács Sándor és dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselőknek, hogy támogatásukkal segítették a város újabb fejlődését.

dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő felidézte, hogy 20 év kemény munkája ért most be. A beruházás befolyásolja a közgondolkodást, befolyásolja a rendőri munkát. A rendőrség a környék rangjához megfelelő épületben dolgozhat, amely modern üzenetet hordoz, méltóságot és erőt sugároz, amit a rendőrség is kifejez.

A Karcagi Rendőrkapitányság kimagasló eredményességi mutatókkal rendelkezik. Az itt élők 4,7-re értékelték a munkájukat, amely országos szinten is kimagasló. Pintér Sándor belügyminiszter köszönetét fejezte ki ezért a munkáért.

A miniszter elmondta, hogy az új épület, a magas elismertség azonban kötelez is. Az Önök által felügyelt területen nyújtaniuk kell a magasabb biztonságot az itt dolgozóknak és nyugalmat az itt élőknek, az itt lakóknak. Ne feledjék, a biztonság a rend az egyik legmagasabb társadalmi érték. Az egyéni és közösségi értékteremtésnek az alapja, előfeltétele.. E nélkül nincs értékteremtés. Az Önök munkája, az Önök eredményei nélkül nem tud fejlődni a közösség.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 24. 09:34, péntek | Helyi

Bejutottak a döntőbe

Karcagi SZC Varró István SZKI. kispályás focicsapata a közelmúltban ismét szép sikereket ért el. Fodor Csaba testnevelő tanár, amelyik versenyrendszerbe benevezte csapatát.

2019. Május 24. 09:33, péntek | Helyi

Zavaró gallyak

A fás szárú növények ágai a villamosenergia-ellátás üzembiztonságát nagymértékben zavarják, esetenként veszélyeztetik Karcagon.

2019. Május 24. 09:32, péntek | Helyi

Hétvégén választunk

2019-ben európai parlamenti választásokat tartanak Magyarországon, mely a negyedik ilyen jellegű voksolás az ország történetében. A szavazás időpontja 2019. május 26.

2019. Május 24. 09:31, péntek | Helyi

Megindult a forgalom

Megindult a vasúti és a közúti forgalom a kiskörei Tisza-hídon, amely a MÁV Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. együttműködésében újul meg.