Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Szeptember 26. 13:07, hétfő | Helyi

Átadták a Siloám Konferencia-és Gyógyászati Központot Kunhegyesen

Átadták a Siloám Konferencia-és Gyógyászati Központot Kunhegyesen

A Kunhegyesi Református Egyházközség tulajdonában levő konferencia- és gyógyászati központot mintegy 450 millió forintból hozták létre

Az egyházi közösségi célú programok és beruházások támogatásához hozzájárult a nemzeti ügyek kormánya. A Kunhegyesi Református Egyházközség a fejlesztéssel új munkahelyeket teremtett – emelete ki beszédében Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter vasárnap Kunhegyesen.

Elkészült a SILOÁM Gyógyászati- és Konferencia Központ, ahol újabb szálláshelyeket alakítottak ki, és többféle gyógykezelést tudnak biztosítani az ideérkezőknek. A meglévő épület felújítása mellett, újak is születtek. A főépület magába foglalja a Sarepta Idősek Otthona főzőkonyháját, valamint egy étteremet, recepciót, kávézót, kezelőhelyiségeket. Teljes üzemmódban működve a központ 50 embernek ad majd munkát, nyújt biztos megélhetést – mondta Fazekas Sándor miniszter.

Fazekas Sándor kiemelte, hogy ez a beruházás növeli a Tisza-tó vonzerejét; kedvezően hat a falusi vendéglátásra, a turizmusra; élénkíti a régió gazdaságát, ezáltal bővíti a foglalkoztatást. A kunhegyesi református gyülekezet mert nagyot álmodni, amikor 190 évvel ezelőtt építkezésbe kezdett, majd Hild József tervei alapján fel is épült az „Alföld katedrálisa", az ország legnagyobb református temploma – mondta a miniszter.

Fazekas Sándor elmondta, bízik abban, hogy a Siloam Gyógyászati- és Konferenciaközpont megnyitását sok olyan beruházás követi majd az Alföldön, amelyek természeti kincseinkre, gyógyvizeinkre, a finom és egészséges magyar élelmiszerekre, konyhaművészetünkre, kulturális örökségünkre épülnek; és amelyek egyre több turistát, üdülni vágyó látogatót vonzanak gyönyörű falvainkba, városainkba.

Az eseményen Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere is beszédet mondott, amiben kiemelte, nagyon fontos, hogy ebben az országban olyan emberek éljenek, "akik a test, a lélek és a szellem egységében érzik a gyarapodó Magyarország jótéteményeit".

Címkék: kunhegyes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.