Városlista
2018. december 18, kedd - Auguszta

Hírek

2018. Augusztus 08. 20:48, szerda | Helyi

ÁTALAKÍTJÁK AZ ELEKTROMOS KERÉKPÁROKAT

ÁTALAKÍTJÁK AZ ELEKTROMOS KERÉKPÁROKAT

Egyre több az utakon az elektromos- és a benzinmotor hajtású kerékpár. A közkedvelt eszközt azonban sokan átalakítják, így viszont más szabályok vonatkoznak az elektomos illetve a benzinmotor hajtású biciklikre.

A motor teljesítménye a 300 watt-ot nem haladhatja meg és önerőből 25 km/h-t nem lépheti át, ekkor beszélünk kerékpárról. Ha ezeket a bicikli átlépi már segédmotorról beszélünk, így más szabályok érvényesek az eszközre.

A közlekedési eszközök a gyárból kiérkezés után a szabályoknak megfelelően vannak beállítva, kerékpárként funkcionálnak. Amennyiben ezek a járművek nagyobb teljesítményre képesek az előírt adatoknál, akkor jogosítvány, bukósisak,biztosítás és elsősegély nyújtó készlet szükséges az eszközhöz.

Az illegális átalakításokat a rendőrség figyeli és vizsgálja. Ha bebizonyosodik az átalakítás ténye, szabálysértési eljárás indul a jármű vezetője ellen és komoly pénzbüntetésre számíthat az illető.

A Karcagi Rendőrkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy csak az előírásoknak megfelelő eszközzel vegyünk részt a közlekedésben.

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 18. 18:48, kedd | Helyi

Jégvirág

Jégvirág címmel karácsonyi mesemondó versenyt rendezett a Csokonai Könyvtár az első és másodikos gyerekeknek.

2018. December 17. 17:17, hétfő | Helyi

Heti állásajánlat

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2018. December 17. 09:23, hétfő | Helyi

Baleset Kunhegyes külterületén

Haladása során későn észlelte

2018. December 16. 09:12, vasárnap | Helyi

Felújítás 820 millió forintból Szajolnál

Közel 820 millió forintból a közelmúltban befejeződött a 4-es számú főút négysávos, mintegy 5,4 kilométeres szakasza útburkolatának felújítása Szajolnál.