Városlista
2019. március 22, péntek - Beáta, Izolda, Lea

Hírek

2018. Augusztus 08. 20:48, szerda | Helyi

ÁTALAKÍTJÁK AZ ELEKTROMOS KERÉKPÁROKAT

ÁTALAKÍTJÁK AZ ELEKTROMOS KERÉKPÁROKAT

Egyre több az utakon az elektromos- és a benzinmotor hajtású kerékpár. A közkedvelt eszközt azonban sokan átalakítják, így viszont más szabályok vonatkoznak az elektomos illetve a benzinmotor hajtású biciklikre.

A motor teljesítménye a 300 watt-ot nem haladhatja meg és önerőből 25 km/h-t nem lépheti át, ekkor beszélünk kerékpárról. Ha ezeket a bicikli átlépi már segédmotorról beszélünk, így más szabályok érvényesek az eszközre.

A közlekedési eszközök a gyárból kiérkezés után a szabályoknak megfelelően vannak beállítva, kerékpárként funkcionálnak. Amennyiben ezek a járművek nagyobb teljesítményre képesek az előírt adatoknál, akkor jogosítvány, bukósisak,biztosítás és elsősegély nyújtó készlet szükséges az eszközhöz.

Az illegális átalakításokat a rendőrség figyeli és vizsgálja. Ha bebizonyosodik az átalakítás ténye, szabálysértési eljárás indul a jármű vezetője ellen és komoly pénzbüntetésre számíthat az illető.

A Karcagi Rendőrkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy csak az előírásoknak megfelelő eszközzel vegyünk részt a közlekedésben.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 21. 15:42, csütörtök | Helyi

Átadás előtt a Rendőrség épülete

Közel egy hónappal az átadása előtt

2019. Március 20. 16:07, szerda | Helyi

Szupergyors internet Tiszaörsön

295 ingatlanba vált elérhetővé a szupergyors internet Tiszaörsön.

2019. Március 19. 18:44, kedd | Helyi

ÜLÉSEZETT A KÉPVISELŐ-TESTÜLET

Megtartotta soros ülését Karcag Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. A napirendi pontok között elmúlt évi beszámolók és idei munkatervek is szerepeltek.

2019. Március 19. 18:43, kedd | Helyi

IDÉN IS VADÁSZBÁL

A Nagykun Vadásztársaság a berekfürdői Park Étteremben tartotta idei vadászbálját vadászok, erdészek, vállalkozók részvételével.