Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Augusztus 08. 20:48, szerda | Helyi

ÁTALAKÍTJÁK AZ ELEKTROMOS KERÉKPÁROKAT

ÁTALAKÍTJÁK AZ ELEKTROMOS KERÉKPÁROKAT

Egyre több az utakon az elektromos- és a benzinmotor hajtású kerékpár. A közkedvelt eszközt azonban sokan átalakítják, így viszont más szabályok vonatkoznak az elektomos illetve a benzinmotor hajtású biciklikre.

A motor teljesítménye a 300 watt-ot nem haladhatja meg és önerőből 25 km/h-t nem lépheti át, ekkor beszélünk kerékpárról. Ha ezeket a bicikli átlépi már segédmotorról beszélünk, így más szabályok érvényesek az eszközre.

A közlekedési eszközök a gyárból kiérkezés után a szabályoknak megfelelően vannak beállítva, kerékpárként funkcionálnak. Amennyiben ezek a járművek nagyobb teljesítményre képesek az előírt adatoknál, akkor jogosítvány, bukósisak,biztosítás és elsősegély nyújtó készlet szükséges az eszközhöz.

Az illegális átalakításokat a rendőrség figyeli és vizsgálja. Ha bebizonyosodik az átalakítás ténye, szabálysértési eljárás indul a jármű vezetője ellen és komoly pénzbüntetésre számíthat az illető.

A Karcagi Rendőrkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy csak az előírásoknak megfelelő eszközzel vegyünk részt a közlekedésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

2024. Április 25. 09:21, csütörtök | Helyi

HAMAROSAN ELKÉSZÜL A BERUHÁZÁS

A gyepet vetik, a sportszereket szerzik be a leendő sportkomplexumban. Jelen állás szerint semmi sem veszélyezteti a május végi nyitást. Az utolsó simításokat Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke is szemügyre vette.

2024. Április 24. 14:00, szerda | Helyi

TÁRGYALÁSSAL FOLYTATÓDIK AZ ÜGY

Ritkaságszámba menő döntés született a Szolnoki Törvényszéken:

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

FEGYELMEZETLEN LÉLEKGYÓGYÁSZOK

A NAV munkatársai azokat az internetes szolgáltatókat szűrték ki, akik gyaníthatóan bejelentés nélkül, kontárként végzik tevékenységüket, illetve, akik a számla-, és nyugtaadást elmulasztják.