Városlista
2018. augusztus 15, szerda - Mária

Hírek

2018. Augusztus 08. 20:48, szerda | Helyi

ÁTALAKÍTJÁK AZ ELEKTROMOS KERÉKPÁROKAT

ÁTALAKÍTJÁK AZ ELEKTROMOS KERÉKPÁROKAT

Egyre több az utakon az elektromos- és a benzinmotor hajtású kerékpár. A közkedvelt eszközt azonban sokan átalakítják, így viszont más szabályok vonatkoznak az elektomos illetve a benzinmotor hajtású biciklikre.

A motor teljesítménye a 300 watt-ot nem haladhatja meg és önerőből 25 km/h-t nem lépheti át, ekkor beszélünk kerékpárról. Ha ezeket a bicikli átlépi már segédmotorról beszélünk, így más szabályok érvényesek az eszközre.

A közlekedési eszközök a gyárból kiérkezés után a szabályoknak megfelelően vannak beállítva, kerékpárként funkcionálnak. Amennyiben ezek a járművek nagyobb teljesítményre képesek az előírt adatoknál, akkor jogosítvány, bukósisak,biztosítás és elsősegély nyújtó készlet szükséges az eszközhöz.

Az illegális átalakításokat a rendőrség figyeli és vizsgálja. Ha bebizonyosodik az átalakítás ténye, szabálysértési eljárás indul a jármű vezetője ellen és komoly pénzbüntetésre számíthat az illető.

A Karcagi Rendőrkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy csak az előírásoknak megfelelő eszközzel vegyünk részt a közlekedésben.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Augusztus 14. 21:32, kedd | Helyi

Ezer négyzetméteren lángol a hodály Tilalmason

A tűzoltók megkezdték a lángok oltását.

2018. Augusztus 13. 09:11, hétfő | Helyi

Könyvelőt is keresnek Berekfürdőbe...

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2018. Augusztus 12. 17:34, vasárnap | Helyi

Egyre népszerűbb a Tisza-tó melletti nyaralás

Egyre kedveltebbek a Tisza-tó melletti szabadstrandok. Az olcsó árak, a kiváló vízminőség és a vízisportok sok hazai és külföldi turistát vonzank a térségbe.

2018. Augusztus 11. 20:27, szombat | Helyi

Wiener fotografien walzer kiállítás

Wiener fotografien walzer címmel a XIX. századi bécsi műtermi fotográfiákból és korabeli bécsi kiadású Strauss-kottákból nyílt kiállítás a Györffy István Nagykun Múzeumban augusztus 8-án.