Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2023. Július 17. 23:25, hétfő | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

AZ ELMÚLT HÉT KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI TAPASZTALATAI JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOKBAN

AZ ELMÚLT HÉT KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI TAPASZTALATAI JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOKBAN

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei rendőrök az elmúlt héten szárazföldön és vízen több ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

Az elmúlt héten az egyenruhások a közutakon 17, míg vízen 8 ittas vezetővel szemben kezdeményeztek eljárást. A közlekedésrendészek 578 gyorshajtót mértek be a vármegye útjain, valamint 12 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intéztek. A rendőrök 266 kerékpárost ellenőriztek, és 42 esetben állapítottak meg valamilyen szabálysértést.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai akárcsak a közúton, a vízen közlekedők esetében is kiemelt figyelmet fordítanak az ittasan vezetők kiszűrésére. Ahogy az utakon, úgy a vízen is zéró tolerancia van érvényben az alkoholfogyasztásra. Ha valaki szeszes italt fogyasztott, nem vezethet gépi, illetve nem gépi meghajtású vízi járművet sem!

Felhívjuk továbbá a közlekedők figyelmét, hogy tudatosan tartsák be a közlekedési szabályokat. A közlekedésbiztonsági helyzet további javítása, valamint a baleseti szempontból kiemelt szabályszegések visszaszorítása érdekében a rendőrök folyamatosan hajtanak végre különböző közlekedésrendészeti akciókat. Az ellenőrzésekkel a rendőrség célja a baleseti kockázat és a balesetek számának csökkentése.

...hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 14:30, kedd | Helyi

ÉBREDEZIK A TISZA-TÓ

Ébredezik a Tisza- tó. Az áprilisi, váratlanul jó időben több ezren keresték fel az ország egyik legdinamikusabban fejlődő idegenforgalmi célpontját. A hónap közepe visszavetette ugyan a forgalmat, de az igazi szezon most kezdődik.

2024. Április 30. 11:25, kedd | Helyi

CIGÁNY HÉT A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

1 hetes programsorozatot szervezett a Szent Pál Marista Általános Iskola Cigány-hét címmel.