Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Január 16. 12:03, kedd | Bulvár
Forrás: ugyeszseg

Az eredeti tulajdonosnak akarták eladni a lopott gitárokat

Az eredeti tulajdonosnak akarták eladni a lopott gitárokat

Két balassagyarmati férfi előzetes letartóztatását indítványozta a Balassagyarmati Járási Ügyészség.

A gyanúsítottak több alkalommal is ugyanabból a házból loptak el értékes gitárokat, majd ismerősükön keresztül éppen a tulajdonosnak kínálták azt megvételre.

Az egyik férfi még tavaly ősszel felfigyelt arra, hogy egy balassagyarmati lakóháznál nincs mozgás, ezért elhatározta, hogy oda betör. Miután a kerítést átugorva bejutott az udvarba, a lakás hátsó, nyitott ajtaján bement a házba. A ház egyik szobájában az ott lakó idős nő hangosan nézte a tv-t, így nem vette észre a tolvajt. A gyanúsított a másik szobába ment, ahol látta azt, hogy ott több gitár van elhelyezve, amelyek közül egyet magával vitt.

Tavaly december elején, mivel a gyanúsítottnak nem volt pénze, szólt egyik ismerősének, hogy menjenek el újból a lakóházhoz, és onnan további gitárokat tulajdonítsanak el és azokat adják el. December 4-én este el is mentek az ingatlanhoz, ahol egyikőjük bement a lakásba, mialatt társa kinn figyelt, és ismét elhozott onnan egy értékes gitárt. A lopott hangszert egy közös ismerősüknél helyezték el.

December 30-án már hárman mentek a lakóházhoz, és onnan három gitárt hoztak el, amelyek közül kettőt bizományi értékesítésre továbbadták. Ezt követően egyikük még további három hangszert lopott el.

A náluk lévő gitárokat az egyik gyanúsított ismerősén keresztül próbálták meg értékesíteni, aki a gyanúsítottal együtt felkeresett egy férfit, akiről tudta, hogy zenél, és megvételre kínálták fel neki az egyik gitárt. A vevő a gitár azonosító számából azonnal megállapította, hogy az az édesanyja lakásán tárolt gitárjainak egyike. A sértett ekkor alkudozásba kezdett a gitárra vonatkozóan, és további gitár megvásárlására is hajlandóságot mutatott, ezért másnapra, január 6-ra beszéltek meg egy újabb találkozót, ahol azonban már a rendőrök is jelen voltak és a gyanúsítottakat előállították.

Az ügyészség két gyanúsított előzetes letartóztatását indítványozta a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának, valamint a bűnismétlésnek a veszélyére tekintettel. A bíróság a többszörös és különös visszaeső vádlottal szemben az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a kényszerintézkedést, míg a másik gyanúsított esetén elutasította azt. Az ügyészség fellebbezést jelentett be emiatt, melyről a Balassagyarmati Törvényszék fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára