Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. November 15. 20:14, szerda | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

AZ ODAFIGYELÉS ÉLETET MENTHET!

AZ ODAFIGYELÉS ÉLETET MENTHET!

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság a hideg időjárás veszélyeire hívja fel a figyelmet.

Beköszöntöttek az igen hideg nappalok és a fagyos éjszakák, ezért is fontos, hogy figyeljünk egymásra! A hidegebb időjárás és a fűtési szezon beköszöntével szükséges felhívnunk a figyelmet arra, hogy az odafigyelés, az éberség akár életet is menthet.

Fordítsanak figyelmet idős hozzátartozóikra, ismerőseikre, szomszédjaikra! Ha tehetik, beszéljenek velük többször telefonon, vagy cseteljenek rendszeresen online felületen! Vegyék észre, ha a szomszédban nem füstöl a kémény, vagy a szokásostól eltérően esetleg ritkábban látják az utcában élő idősebb lakókat.

Ha este vagy napközben közterületen, padon, földön, árokban fekvő embert lát, ne menjen el mellette közömbösen! Hívjon segítséget a 112-es segélyhívószámon!

A közlekedés során is fel kell készülni az egyre romló látási és egyre kedvezőtlenebb útviszonyokra, a zord időjárási körülményekre. Készítsék be a gépjárművekbe a jégoldót, jégkaparót, ne feledkezzenek meg a láthatósági mellényről, vigyenek magukkal pokrócot és meleg italt!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra

2024. Május 01. 15:00, szerda | Helyi

KALAPÁCCSAL TÁMADT AZ IDŐS EMBERRE

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves cibakházi férfival szemben rablás bűntette és két rendbeli testi sértés büntette miatt.

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

MÉLTÓSÁG MEZEJE

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegek, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma.

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.