Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Október 18. 08:08, szerda | Belföld
Forrás: mti

Bedrogozva, ittasan egy vascsővel verték halálra a zsámboki idős asszonyt

Bedrogozva, ittasan egy vascsővel verték halálra a zsámboki idős asszonyt

A Pest Megyei Főügyészség indítványt tett annak a férfinak - és fiatalkorú társának - az előzetes letartóztatására, aki vascsővel vert halálra egy magatehetetlen idős asszonyt a Pest megyei Zsámbokon

- közölte az MTI-vel Szabó Ferenc főügyész. A police.hu tájékoztatása szerint a Budakörnyéki Járásbíróság még aznap, kedden elrendelte a 24 éves encsi férfi és a hernádnémeti fiatalkorú fiú előzetes letartóztatását, így már mindketten rács mögött vannak.

A főügyész közleménye szerint a 88 éves asszony Zsámbokon élt és rendszeres ápolásra szorult. A szomszédban élő családja gondozta, de éjszaka az idős asszony egyedül tartózkodott a házában.

A gyanúsítottként elfogott két férfi vendégmunkásként lakott Zsámbokon egy családi házban, ahol október 14-én az esti órákban az egyik férfi a szállásukon pálinkát, bort, sört, és kábító hatású anyagot fogyasztott és másnapra, október 15-ére virradóan elindult a faluba, eközben egy ablakon keresztül bemászott az idős nő házába.

A közlemény szerint a férfi az ágyban fekvő asszonyt egy vascsővel olyan súlyosan bántalmazta, hogy a nő a helyszínen életét vesztette. A kora reggeli órákban a férfi elmondta munkatársának, egy fiatal férfinak a történteket, hogy megölt egy nőt, aki a szennyezett ruhát és cipőt a kályhában el akarta égetni, de mivel nem volt nála tűzgyújtó eszköz, nem tudta megsemmisíteni a bizonyítékokat.

A főügyész közlése szerint a nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsított férfi esetében tartani lehetett attól, hogy megszökik. Az ő és az emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolás bűntettével gyanúsított társa esetében is fennállt annak a veszélye, hogy újabb bűncselekmént követnének el. Ezért a Pest Megyei Főügyészség mindkét gyanúsított előzetes letartóztatására tett indítványt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során