Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Augusztus 31. 12:06, csütörtök | Helyi

Befejeződött az Idősek Otthona konyhájának a fejlesztése

Befejeződött az Idősek Otthona konyhájának a fejlesztése

Az uniós támogatásból megvalósult projekt célja a szociális alapszolgáltatások minőségi infrastrukturális fejlesztése, a szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése.

A Karcag Városi Önkormányzat 219.17 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert az „Idősek Otthona konyhájának fejlesztésére" TOP-4.2.1-15-JN1-2019-00030 pályázat keretein belül. Az elnyert támogatásból Karcag Városi Önkormányzat a tulajdonában lévő Idősek Otthona intézmény konyhájának fejlesztését valósította meg.

A Karcag Városi Önkormányzat a projekt megvalósítása során az Idősek Otthona 5300 Karcag, Horváth Ferenc utca 1. (Hrsz. 144) alatt található intézmény konyhájának a kor igényeinek megfelelő felújítását valósította meg.


Az uniós támogatásból megvalósult projekt célja a szociális alapszolgáltatások minőségi infrastrukturális fejlesztése, a szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése.


A fejlesztés tartalmazta a főzőkonyha és a kiszolgáló helyiségek (raktárak) teljes felújítását, átalakítását, korszerű és energiatakarékos eszközök beszerzését, továbbá egy gépjármű került beszerzésre az ételszállításhoz.

A fejlesztés eredményeként megújul a szociális alapszolgáltatás, az épület felújításra került, olyan energiatakarékos berendezések és felszerelési tárgyak kerültek beépítésre, beszerzésre, amelyek hosszú távon az energia megtérüléséhez vezetnek. Stabillá válik az ételkiszállítás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.