Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Április 27. 19:16, csütörtök | Helyi

Beiktatták Koncz Tibor megválasztott esperest

Beiktatták Koncz Tibor megválasztott esperest

Az április 23-ai egyházmegyei közgyűlésen elbúcsúztatták nt. Beszterczey András nyugalomba vonuló esperest, majd beiktatták Koncz Tibor megválasztott esperest.

Nagykunsági református egyházmegyei történelmi percek voltak ezek, hiszen nem sűrűn fordult eddig elő, hogy a 41. esperes (Szabó József, jelenlegi egyházmegyei főjegyző) elköszönt a 42-től (Beszterczey András) és a 43. esperes Koncz Tibor beiktatására is ekkor került sor.

– A Nagykunsági egyházmegye vezetőit az egyházközségek presbitériumai választják meg. Kilenc egyházmegye alkotja a Tiszántúli egyházkerületet, melynek élén a püspök és az egyházkerületi főgondnok van, tehát esperessé jelölés és választás útján lehet valaki. A jelölésem 2016 decemberében történt, majd a választást a presbitériumok folytatták le. Így lettem a 43. esperes, ami nagy megtiszteltetés – sorolta az előzményeket nt. Koncz Tibor.

Az egyházmegye közösségének a bizalma egyúttal komoly elkötelezést is jelent számomra az egyházmegye sorsa iránt. Legfontosabb feladatomként azt szeretném megvalósítani, hogy a lehető legjobb közvetítője legyek a gyülekezetek esetleges egymás közötti vagy gyülekezeten belüli problémáiban az érintetteknek. Szeretnék a legjobb kommunikátora lenni az egyházmegyei közösség ügyének a felsőbb egyházi fórumoknál.

Az egyházmegye központja Karcag lett, így az esperesi székhely másfél évtized után visszakerült a Kálvin úti hivatalba. Jóval több rendezvény kerül ezzel együtt Karcagra, így a gyülekezet és a város súlya is nő. Természetesen ez nagyobb feladatot jelent, s több szolgálatot. Koncz Tibor 2017 május 4-én este 19:05 után beszél terveiről a Karcag Televízió stúdiójában

Címkék: Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:00, szerda | Helyi

TÁRGYALÁSSAL FOLYTATÓDIK AZ ÜGY

Ritkaságszámba menő döntés született a Szolnoki Törvényszéken:

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

FEGYELMEZETLEN LÉLEKGYÓGYÁSZOK

A NAV munkatársai azokat az internetes szolgáltatókat szűrték ki, akik gyaníthatóan bejelentés nélkül, kontárként végzik tevékenységüket, illetve, akik a számla-, és nyugtaadást elmulasztják.

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.