Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Január 18. 18:34, csütörtök | Helyi
Forrás: Szolnok Tv / Karcag TV

Bemutatták a FIDESZ- KDNP jelöltjeit.

Bemutatták a FIDESZ- KDNP jelöltjeit.

Bemutatták a jelölteket. A Fidesz 106 országgyűlési képviselőjelöltje közül négyen Jász- Nagykun- Szolnok megyében indulnak. Közülük ketten először mérettetnek meg.

A részletekről nem sokkal első kiadásunk előtt számoltak be a párt szolnoki irodájában.

Bár szűkebb térségük érdekeit képviselik, csapatban gondolkodnak. A megye négy választókerületében olyan ismert politikusok indulnak a helyben élők bizalmáért, akik már bizonyítottak- kezdte felvezetőjét a Fidesz megyei elnöke. Szalay Ferenc szerint a helyi érdekek azonosak az ország-, a nemzet érdekeivel.

„Szeretnénk azt, hogy ha újra ez a kurzus tudná tovább vinni azt a szellemiséget amit eddig az elmúlt 8 évben megszokhattunk tőle, amely biztonságról, munkahelyekről, stabilitásról szólt egy fejlődő, egy erősödő országról, amelyik Európa közepén meghatározó részévé vált az egész Európai Uniónak, a V4- eknek különösen.”

A képviselőjelöltek közül ketten jelenlegi pozíciójuk megőrzésért indulnak. A négyes- azaz Kunszentmárton környékét magában foglaló választókerületben Boldog István számít újra a szavazatokra. A politikus a migráció elleni fellépést sürgeti, az ország szuverenitását tűzi zászlajára, ha kell helyi intézkedések foganatosításával.. A Jászságot magában foglaló kettes számú egyéni országgyűlési választókerületben ismét Pócs János a Fidesz- KDNP jelöltje. A térség- mint mondta az elmúlt 4 év alatt fokozta a tempót- az egyik legfontosabb feladat tehát a gazdaság terén elért eredmények megőrzése, fokozása… Új jelöltnek számít Dr. Kállai Mária. A megyei kormánymegbízott Szolnok környékét Dr. Bene Ildikó munkáját folytatná.

„Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nincs egy sor feladat, hiszen legfontosabb ebben az országban a megkezdett útnak a folytatása, hiszen az elmúlt időszakban láthatjuk a gazdaságnak a megerősödését, láthatjuk azt, hogy soha nem látott létszámra csökkent hál istennek a munkanélküliek száma Magyarországon. Elmondhatjuk azt, hogy aki akar dolgozni ebben az országban az dolgozhat- emögött évek hosszú, kitartó munkája van. Én úgy gondolom, hogy ezt nem szabad kárba veszni és amennyiben a Fidesz- KDNP vezeti tovább az országot, akkor ezen az úton haladva a gazdaság fejlődésével, az ország megvédésével, a családok biztonságával, az egyének biztonságával, a közösség biztonságával, hazánk biztonságával tud haladni és tovább tudja az európai palettán erősíteni azt a szerepet ami jelenleg Magyarországnak kijelöltetett.”

A hármas választókerületben Kovács Sándor a megyei közgyűlés jelenlegi elnöke indul Dr. Fazekas Sándor helyett. Mint elmondta- 8 éves elnöki, 4 éves alelnöki tapasztalatát kamatoztatja megválasztása esetén a térség érdekében. A tájékoztatót záró Szalay Ferenc hangsúlyozta: a megye lendülete továbbra is azon múlik, megértik- e szavazók az egység, a biztonság üzenetét, amelyre Európának most a legnagyobb szüksége van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:00, csütörtök | Helyi

ENERGETIKAI FÓRUM BESENYSZÖGÖN

Energetikai Fórumot szervezett a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei önkormányzatok számára Besenyszögön az Energiaügyi Minisztérium.

2024. Április 17. 15:00, szerda | Helyi

HALÁLOS MOTORBALESET MEZŐTÚRNÁL

Árokba hajtott egy motoros a Mezőtúrt és Túrkevét összekötő út 20-as kilométerszelvényénél.

2024. Április 17. 13:00, szerda | Helyi

SOK A KULLANCS

A globális felmelegedés egyik haszonélvezői a kullancsok. Ez az apró rovar több betegséget is terjeszt, ugyanakkor a csípéseknek csak elenyésző százaléka vezet egészségkárosodáshoz.

2024. Április 17. 12:23, szerda | Helyi

KETTEN ŐRIZETBEN

Több lopás róható a terhére két tiszabői férfinak. Legutóbb egy iskola focipályájának kerítéséről 90 méter alumíniumlemezt vittek el.