Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Március 31. 09:29, péntek | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

BIZOTTSÁGI ÜLÉS ÉS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ SZOLNOKON

BIZOTTSÁGI ÜLÉS ÉS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ SZOLNOKON

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság a 2022. évi közlekedésbiztonsági helyzetet értékelte, majd az ülést követően a sajtó képviselői kaptak tájékoztatást a CSAT(T)LAKOZZ! kampányról.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága 2023. március 30-án tartotta soron következő ülését és értékelte az elmúlt év közlekedésbiztonsági helyzetét. A rendezvényt Szitár Ferenc rendőr ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes, a bizottság elnöke nyitotta meg. Az ezredes kiemelte munkatársai kiváló szakmai tevékenységét, elhivatottságát, megköszönte munkájukat, valamint elismeréseket adott át kollégáinak és a közlekedésbiztonságra nevelésben példaértékű munkát végző pedagógusoknak.

A bizottsági ülésen Kosztyó Gábor rendőr alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőrfőkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály osztályvezetője, egyben a bizottság ügyvezető elnöke tájékoztatást adott a 2022. évi baleseti helyzet alakulásáról. Pozitívumként értékelte, hogy a személyi sérüléses balesetek száma 2022-ben tovább csökkent. A személyi sérülések kapcsán beszélt a biztonsági övek használatának fontosságáról, azok életmentő szerepéről. A kerékpárosok és a gyermekek közlekedésben való érintettségéről is számot adott és hangsúlyozta, hogy rájuk folyamatosan kiemelt figyelmet kell fordítaniuk.

Dávid Mónika rendőr őrnagy, a bizottság titkára a tavalyi évben végzett baleset-megelőzési tevékenységről fényképekkel és videóval színesített előadásában számolt be. Kiemelte, hogy rendezvényeiket, programjaikat próbálják úgy összeállítani, hogy minden korosztályhoz eljussanak. Céljuk, hogy már kisgyermekkorban megkezdődjön a helyes közlekedésre nevelés. Kiemelte és ismertette a Magyar Rendőrség 2023. évre meghirdetett CSAT(T)LAKOZZ! elnevezésű országos kampányát.

A bizottság ülését követően a sajtó képviselői kaptak tájékoztatást a kampány részleteiről, valamint az érdeklődők kipróbálhattak egy biztonsági öv szimulátort, így saját bőrükön tapasztalhatták meg az öv „életmentő” szerepét.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.