Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Augusztus 17. 08:15, szerda | Helyi

Bulgáriában a Biljana

Bulgáriában a Biljana

A A tizenkét éves Biljana néptáncegyüttes Bulgáriában, egy fesztiválon lépett fel.

A Biljana néptáncegyüttes hetedik alkalommal járt augusztus elején Bulgáriában - tudtuk meg Major Jánostól, a csoport vezetőjétől. Most is hosszas szervezőmunka és előkészületek után sikerült a várnai tánctáborba eljutniuk, a Karcagi Református Egyházközség és Nagykun Diáksport Egyesület támogatásával. A Karcagi Nagykun Református Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola jelenlegi és volt tanulóiból, tanáraiból álló tíz fős együttesben ma is ott táncol két alapító, Sipos Ferencné és Parázsó Viki.

A tánctáborban Diana Dobreva koreográfussal dolgoztak a biljanások, akik már harmadik alkalommal tanított nekik újabb táncokat.
- Idén a tábort összekötöttük a 25. Nemzetközi Várnai Néptáncfesztiválon való fellépéssel is - mondja Major János. Nagyon neves volt a fesztivál, a vendéglátók mellett érkeztek fellépők Ciprusról, Chiléből, Grúziából, Szerbiából és Szlovákiából is. Magyarországot mi képviseltük, korábbi táncainkból készítettem egy nyolc perces koreográfiát, azt mutattuk be nagy sikerrel. A táborban nemcsak tanultunk, megnéztük Várna nevezetességeit is. A gyerekeknek a legnagyobb élmény a tenger volt, mely a szállásunktól 700 méterre volt, oda naponta lesétáltunk. Voltunk a várnai csata helyszínén, elutaztunk a Kaliakra-fokra is, ahol az erődítményt néztük meg, illetve környékkel ismerkedtünk. Másik alkalommal Dobrudzsa fővárosába, Dobridzsban jártunk, a skanzenben -solrlaj major jános, akitől megtudtuk, az új táncokat Debrecenben és Budapesten még idén bemutatják és szeretnének vele Karcagon is fellépni.

Címkék: biljana, Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.