Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2017. Április 26. 13:12, szerda | Belföld
Forrás: mti

Csaknem 20 fokos különbség lehet a keleti és nyugati országrész között

Csaknem 20 fokos különbség lehet a keleti és nyugati országrész között

Kettészakad az ország időjárása: csaknem 20 Celsius-fok különbség a keleti és a nyugati országrész között - hívta fel a figyelmet szerdán Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szerdán országszerte sok napsütés várható, Északnyugaton és a Nyugat-Dunántúlon lehet felhősebb, borúsabb az ég. A Dunántúlon, valamint a Duna-Tisza közén több helyen gyenge eső, zápor is lehet. A Dunántúl nyugati területein viharossá fokozódhat a szél is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19-25 fok között alakul. Késő estére 13-18 fok közé hűl le a levegő.

A meteorológiai szolgálat azt írta: az országtól nyugatra húzódó hosszú frontrendszer csak nagyon lassan közelít a Kárpát-medence felé. Csütörtökön a hideg levegő az alacsony légrétegekben már beszivárog az Észak-Dunántúlra; abban a térségben felhős, esős idő várható, és a hőmérséklet csaknem a hajnali minimum értékek körül "konzerválódik". Ezzel szemben az ország keleti felére délies áramlással még meleg levegő érkezik, ott a több órás napsütés és az élénk szél hatására több helyen 25 fok köré melegedhet fel a levegő.

A két véglet közt a középső területeken változó felhőzetre, és főként délután záporokra, zivatarokra is számítani lehet - írta a meteorológiai szolgálat.

Az előrejelzés szerint csütörtökön is többfelé lesz erős a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet északnyugaton 6-8, másutt 8-13 fok között alakul. A nappali maximumok a Dunántúl északnyugati felén már csak 8-13, az Alföld délkeleti részén még 22-25 fok között alakulnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni