Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Október 05. 20:26, csütörtök | Helyi

Családi sportdélután a SZIM Oviban

Családi sportdélután a SZIM Oviban

A MIEÓ SZIM Óvodájában családi sportdélutánt tartottak. Az óvodába újonnan érkező gyerekeket is itt köszöntötték a szülői és gyermekközösség előtt.

A rendezvényen részt vett Szepesi Tibor polgármester is, aki nem érkezett üres kézzel, egy havi képviselői tiszteletdíját adta át Szabóné Szentesi Mária tagóvoda-vezetőnek, hogy hozzájáruljon az udvaron egy napvitorla kifeszítéséhez, amit ő és Balajtiné Sütő Margit, a MIEÓ mb. vezetője is megköszönt a szülők, gyermekek nevében. A családi napról a tagóvoda-vezetőt kérdeztük.

- Igaz kissé kevesebben vagyunk, mint amennyire számítottam. Ez a hagyományos családi sportdélutánunk, a mozogj velünk az egészségünk érdekében. Több évre visszanyúló hagyomány ez már az óvodánkban, hogy ilyenkor az ősz terméseivel, kincseivel, kis ügyességi, játékos vetélkedőt szervezünk a gyerekeknek, szüleiknek, nagyszüleiknek, kistesónak, nagytesónak - mondta vezető.

- Jeles alkalom ez más szempontból is, hiszen a most érkezett kicsiket is igazi SZIM-ovisokká fogadják.

- Ezen a napon szoktuk a SZIM-essé fogadni az újonnan érkező gyermekeinket. Nem csak kicsik jöttek az idén, hanem nagyok is, más óvodából iratkoztak át hozzánk. Eltelt már annyi idő, néhány hét, hogy már igazi SZIM ovisokká avathatjuk őket. Összesen szeptemberben 56 kisgyermek kezdte meg az óvodai nevelést ebben az óvodában. 18 újonnan beiratkozó kisgyermekünk van, mindenki beszokott már, megtalálta a helyét csoportjában, barátokra lelt és most már igazi SZIM-essé avatjuk őket. Az idősebb óvodások némi verssel, dallal fognak nekik kedveskedni, megkapják a végén a választott jelüket és a csoportjuk jelét.

- Kistesók is érkeznek, igazi családias ez a mai nap.

- Ez is az elnevezés, családi sport délután, tehát mindenkinek kell egy kis mozgás, ahogy a szlogen mondja. Nagymamákat, nagypapákat, anyukákat, kistestvért, nagytestvért, mindenkit szeretnénk megmozgatni.

- Nem a helyezés, a mozgás a fontos.

- Egyáltalán nem a versengés a cél, hanem az egészséges életmódra nevelés. Ez egy kiemelt feladat az óvodánkban, aminek az alappillére a mozgás. Így a gyerekek mozgásigényét, mozgáskedvét szeretnénk kielégíteni, a szülőknek pedig megmutatni, hogy nem kellenek drága sporteszközök, néhány őszi terméssel tudnak ügyes játékokat kitalálni, amit közösen végezhetnek.

Ökrös Zoltán szülő nem első alkalommal versenyez már, ma nagyobb gyermekét is elhozta segítségül, s ha kell, munkával és anyagilag is támogatja az óvodát.

- Ma csak annyi segítségre készülök, hogy a gyerekeknek segítek, hogy így a Katica csoport megnyerje ezt a versenyt, mint ahogy két éve is megnyertük, más titkos tervem most nincsen - árulta el az apuka, aki egykoron maga is ebbe az oviba járt.

- A kertvárosi óvodában kezdtem a pályafutásomat, aztán amikor felépült a SZIM Óvoda, akkor rögtön át lettünk ide helyezve. A gyermekeimnek tetszik ez a SZIK ovi, ez mindig is a családias óvoda volt. Nagyon régen az én időmben is, most is, pont ezért tettem le e mellett a voksomat, hogy ők is ide járjanak.

- Amióta az apuka ide járt fejlődött az ovi.

- Lassan fejlődött, de pont a lassú fejlődés miatt volt az, hogy amit megláttam, saját erőből megcsináltattam, vagy más segítségével, más szülők is legalább kedvet kaptak hozzá, hogy besegítsenek és kicsit szépítsék az óvodát, de még van mit csinálni - vélte Ökrös Zoltán, aki ebben a tanévben is segíteni fog.

- Konkrét megbeszélés nincsen a szülők között, végül is az lehet, hogy ki mit lát, meg, kinek mi szúrja a szemét és annak a javítása érdekében tesz lépéseket, mint ahogy nálam is volt, mert a szülők itt összetartóak, azt tapasztalom. Nyilván most többen is lehetnénk, de biztos mindenkinek megvolt az elfoglaltsága, mint mondtam, ez egy családias óvoda, tehát így a szülőkkel is van összetartás.

- Ma az ősz terméseivel fognak versenyezni, az Ökrös családban otthon is van kreatívkodás, termésgyűjtés.

- A feleségem tanítónő végzettségű, úgyhogy ezt teljes mértékben ő csinálja a gyerekekkel. Tehát, amikor olyan van, akkor halloween tököt faragnak, vagy esetleg termést, levelet gyűjtenek, préselnek, úgyhogy ez teljes mértékben az ő kreativitásán múlik, hogy mit csinál a gyerekekkel - áruta el az apuka, aki a mai megmérettetésre segítséget is hozott.

- Hoztam a nagyobbik fiamat, aki két éve innen ballagott el, hogy besegítsen a barátaival az óvodának -árulta el az apuka.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra

2024. Május 01. 15:00, szerda | Helyi

KALAPÁCCSAL TÁMADT AZ IDŐS EMBERRE

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves cibakházi férfival szemben rablás bűntette és két rendbeli testi sértés büntette miatt.

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

MÉLTÓSÁG MEZEJE

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegek, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma.

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.